Alla inlägg den 29 juni 2014

Av Carina Andersson - 29 juni 2014 21:21

I går fick jag och Bosse uppleva en verklig Jackpott!
Vi var på hundutställning i Tollarp och fick högsta pott på alla våra deltagande hundar!
Lite komiskt för jag hade egentligen ( för ovanlighetens skull) ingen lust att åka iväg då dem hade lovat mycket regn och åska hela lördagen......
Visst, det regnade hela natten och under tiden vi körde till Tollarp men sen blev det uppehåll och stundtals väldigt fint väder!
Det var en norsk domare som skulle dömma vid vår ring och det var inte för utan att man blev lite fundersam på hur det skulle gå då han inte var allt för generös med vare sig excellent eller CK:n.
Lucky, vår yngste colliehane ställdes i Veteranklass och jag hade lite att "leva upp" till då My visat honom väldigt framgångsrikt tidigare. Men domaren älskade Lucky och belönade honom med Excellent, CK, BIR Veteran, 1: a Bästa hane och han går sedan upp mot en Juniortik i BIR och BIM där Lucky tar hem BIR:et!!!!!
Senare i finalen blir han inte uttagen i gruppen men däremot blir han Best In Show Veteran!!!! Så himla roligt att kunna visa upp en välbevarad veteran!!

Sen var det dags för vår egenuppfödda Aima att äntra utställningsringen för första gången och som hon gör det! Orädd och med ganska bra fokus på matte belönas hon med Excellent, Hederspris och blir Bästa Valp! Hon får en jättefin kritik och inte för utan att man blir lite extra stolt och glad;))
Därefter var det Wilmas tur att leverera! Det märktes så tydligt på henne att hon gillade att visa upp sig och domaren, i sin tur, gillade vad han såg och gav henne Excellent, CK, 1:a Bästa tik och går sedan in och blir Bäst i rasen!!! I gruppfinalen placerar domaren henne som 4:a och det blev en massa fina rosetter och priser med hem!
Vi tackar Anna med föräldrar för trevligt sällskap och Jenny Olsson för de fina bilderna du tog!

Efter utställningen hade vi fullt upp med stallbesök, handla, ge hundarna mat, duscha och göra vid sig för att sen åka till 100 års fest hos Hanne och Magnus;)
Vi hade en trevlig kväll med god mat, dricka och trevligt sällskap men rejält trötta samt nöjda då vi åter var hemma;)

Carina




Aima får godismutor;)

Duktig tjej!

Vad ska vi hitta på??

Springer fint;)

Fina Aima

Wilma BIR och Tim BIM

Ovido - Quiz & Flashcards