Alla inlägg den 3 januari 2013

Av Carina Andersson - 3 januari 2013 21:23

Gårdag kvällen bestod av hundbad, föna, kloklippning samt packa till dagens begivenhet och vi kom inte i säng förrän 01:00. Att klockan sen ringde redan 04:20 gjorde ju inte saken bättre;)
Regnet stod som spön i backen under tiden vi körde mot Göteborg men det var ju tacksamt att all snö och is var borta i alla fall. Jag brukar kunna avverka långa sträckor med bilen men i morse pallade jag bara köra till Ängelholm innan Bosse fick ta över;)) Långt, va;) Men allt regnande och mörkret i sig så blev det jättejobbigt att se ordentligt.
Dock gick allt bra med körningen upp men sen var det jämntjockt i parkeringshuset så det blev lite panikkänsla innan man var inne vid ringen. Bedömningen började 09:00 och först ut var Vit Herdehund (21 anmälda i rasen) Både Wilma och Betty får Excellent och i placeringen i Öppen Klass tikar ville domaren, Per Svarstad ha Bettan som etta med CK och Wilma som andra bästa tik.
Vår "lilla" Bettan går sedan in och tävlar om Bästa Tik tillsammans med två champion tikar ( den ena från Ryssland och den andra från Finland ) och vi slutar på en andra plats med Reserv CaCib samt Reserv Cert!!!!!!!
Extra roligt var det att det kom fram folk som berömde flickorna och tyckte att de var så fina och det är detta som jag tycker är så fantastiskt roligt.........med alla dessa nya kontakter man får samt att man är lite av en ambassadör av inte minst rasen utan även sin uppfödare.
Efter bedömningen av de vita bytande vi ring till collie ringen och Chatarina, som har syster till Wilma var snäll och hängde med oss dit och väl där, träffade vi Helena, Kent o ljudliga men mycket fine Prippan;))
Det var så underbart skönt att bara sitta där, vid ringside och titta och ha sitt gjort och framför allt med det resultatet!!
Sen avslutade vi med en shoppingrunda och hämtade ut alla fina rosetter!!!!
Däremot blev parkeringen dyr.........Bosse betalde 120:- för att kunna stå där, mer eller mindre hela dagen men då han var ute och hämtade fikakorgen, så hade p-biljetten trillat ner på golvet vid förarsidan och detta resulterade i en bot på 400:-
Surt sa räven........
Vi firade i alla fall utställningsdagen med pizza och lite rött vin och nu är vi väldigt nöjda!!!

Carina

Ovido - Quiz & Flashcards