Alla inlägg den 4 maj 2014

Av Carina Andersson - 4 maj 2014 20:51

Ja, nu har det gått en vecka sen sist och valparna har blivit hela 9 veckor! Nya bilder på dem finns att se på hemsidan. Det har varit underbara soliga dagar så de har kunnat vara ute länge och busat. Snart lämnar Movits oss och det är alltid med saknad som man ”tar farväl” av dem men samtidigt så är det en ny fas i livet som de går till mötes och man kan bara hoppas att man får vara en del av deras fortsatta liv! Trots att vi behåller Aima hos oss så kommer det onekligen kännas tomt då Movits varit så härligt personlig:))

Valparna är avmaskade idag och för att göra det, enligt konstens alla regler så krävdes det att vi vägde de ”små”. Aima som hela tiden varit en aning tyngre är nu viktmässigt passerad av sin bror. Movits väger 10,3 kg och Aima 10 kg.

Det har också hänt mindre roliga saker denna vecka som passerat……På självaste Valborgsmässoafton kom Betty inhoppande på tre ben och jämrade sig.
Efter ett 5 timmars långt besök på Djursjukhuset kunde man konstatera att hennes högra baktå var bruten på två ställen;( Nu är det 6 v med gips och stillhet som gäller……..
Alla som känner Betty förstår att det inte kan vara lätt för henne och jag tycker så synd om henne;(
Dagen efter fick vi åka in igen då förbandet kasat och dem fick göra om proceduren.

Vad som däremot var väldigt roligt var att jag kunde hänga med på utställningen i går uppe i Jönköping! My skulle visa vår ”gamle” collie, Lucky i hans första veteranklass och nu med facit i efterhand kan jag meddela att han inte är utställd sedan 2010! Desto roligare att berätta resultatet……Han får, av rasdomare Thomas Rholin; Excellent, CK och blir BIR Veteran!!! Detta innebär att han ska tävla i finalen senare på eftermiddagen och det visar sig att han är den ende veteranen som erhållt CK och därmed blir han automatiskt Best In Show Veteran!!
Lucky fick en toppenfin kritik och han var så himla fin! Det märktes att han tyckte det var lika roligt som vi tyckte att det var!!
Ännu en gång; Ett STORT TACK till My, som visade fram Lucky!!
Emily som hade hämtat upp mig strax efter 06:00 på morgonen skulle visa Alice. Detta var Alice andra officiella utställning och vi hade kanske inte de största förhoppningarna då Alice var rejält urfälld……Men vi resonerade som så, att det är roligt och det är träning så vi kör! Totalt var det 7 anmälda Vita Herdehundar, varav championhanen var den ende som fått CK då det var dags för tikarna och Alice…..
Efter ett par varv i ringen och granskning av samme domare som ovanstående, så får vi resultatet……Excellent och CK!
Yes!! Vi är vidare till Bästa Tikklass!
Men det visar sig att ingen annan tik får CK och därmed får Alice, endast ett år gammal, sitt andra Cert!!!! I BIR och BIM är det championhanen och lilla Alice som tävlar mot varandra och vi säger stort grattis till Gunilla och Robin till dagens BIR!

Jag vill också passa på att gratulera till My’s dalmatiner hane, Tazz, som slutade som BIS Veteran på den inofficiella utställningen, samma dag. Härligt att kunna visa upp ”de gamle” och att de är i sådant fint skick!!
Det var också roligt att träffa Anna, valpköpare till My’s uppfödning, Timo! Vi hade en jättetrevlig dag tillsammans och jag tror vi hördes både på utställningsområdet och på MAX;)) där vi avslutade dagen tillsammans.

Carina




Presentation


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!!!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Väderprognos

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards