Alla inlägg den 17 maj 2014

Av Carina Andersson - 17 maj 2014 23:24

Statyn Grodan bär på en lång och krokig historia. Modellen presenterades1910 av Felix Nylund och var tänkt till springbrunnen vid den finska presidentens sommarbostad Gullranda. Verket slutfördes dock inte utan uppfördes många år senare av sonen och den mer namnkunnige keramikern Gunnar Nylund (1904-1997), mest känd som ledande designer vid Rörstrand. Fram till 1994 förvarades statyn på Söderlångviks herrgård i Finland, ett museum över tidningsmagnaten Amos Andersson. 1994 inköptes Grodan av Lomma kommun på initiativ av Gunnar Nylund och Lomma konstförening och fick sin placering på torget i Lomma.

Tänk vad man kan hitta och få information om på nätet och Google.........Jag har svårt att förstå hur jag kunde överleva utan mobil, data och Internet tidigare;))
FAST........VARFÖR heter statyn Grodan?????
Okey, jag får väl kolla vidare!;))

Carina





Av Carina Andersson - 17 maj 2014 22:58

Efter en ganska sömnlös natt.......sönerna var ute och festade;(
Den "lille" ( 19 år men minst och därför förblir den "lille") och hans kompis skulle sova över här och kom hemrumlande strax efter 03:00 dock inte ljudlöst då Betty högt och tydligt talade om att där kom någon! Jo, tack Betty men han BOR ju här;)
Därefter kunde man somna om och sov gott fram till 08:30 då Aima var hungrig. Efter alla hundar varit ute och jag fått mitt kaffe och frukost så donade jag och Aima i trädgården. Jag hade tänkt att rensa vår ena gång med stenplattor från både gräs och ogräs men gav upp, eller helt frankt.....sket i det då jag inte hade nån större lust, det satt hårt som f...n och Aima attackerade kvasten så fort jag tog fram den....
Jag fick en utmärkt idé och ringde Emily och sen hade vi ett par härliga och roliga timmar tillsammans! Vi åkte till Lomma med Aima och Alice och det blev perfekt socialiseringsträning, bil och koppelträning för den lilla. Stor eloge till Alice som var så duktig och försiktig med Aima som hon för övrigt träffade för första gången idag.
Jag visade Emily var vi bott tidigare, barnens skolor och var Bosse är uppväxt för att sen äta mjukglass;)
Jag är så otroligt nöjd och imponerad över vår lilla tjej då hon är så trygg i sig själv och bara hänger på! Hon fick uppleva massa ögon på sig, många som kom fram och hälsade, motorcyklar, barn på kickbikes etc och hon bara gick på och sökte ögonkontakt och det klickades och gavs belöning;))
Alice fick bekanta sig med en märklig dam, nämligen en staty vid namn Grodan ( vet ej i skrivandes stund varför den heter så men jag kan om behov finns, ta reda på detta)
Alice matte fick också göra sig en närmare bekantskap med Grodan;)

Senare på dagen fick jag ställa upp som fyllechaufför ( blöt fest) och köra sönerna, svärdotter och kompis till festlokalen för den skulle städas. Jag anslöt efter ett besök hos Amy och hjälpte till så smått.
Efter denna dagens många turer hit och dit så fick det bli pizza och lite rött och jag är, efter en skön dusch mer än nöjd med dagen!

Carina

P.s Fler bilder kommer!

Alice, Emily och Grodan bekantar sig med varandra i vattnet!

Ovido - Quiz & Flashcards