Alla inlägg under januari 2011

Av Carina Andersson - 21 januari 2011 22:40

Har inte orkat blogga de senaste dagarna......eller har jag det??? Kommer inte ihåg o orkade inte titta efter, när jag gjorde det sist  

Jag röker i varje fall inte!! Snart en vecka!! 

I går kämpade jag på löparbandet........Blandade powerwalk med att jogga lätt. Det blev lite väl häftigt i starten men sen, efter att kroppen hämtat sig efter "chocken" så gick det bra! Men det krävs bra dunka, dunka musik!! 

I går socialtränade Betty. Jag hämtade Marcus vid skolan o Bettan fick följa med! Hon fick träffat en massa barn o det var väl liiiite mycket men sen jag instruerat ungarna o Bettan så gick det alldeles utmärkt!! Kan väl säga att jag fick ett antal valpspekulanter i barnen.........  Vem vet......Kanske lagom till vår första kull???


Jag håller på att knåpa på den nya vårhemsidan men jag är sååååå självkritisk.......

Men det blir nog bra så småningom 

I dag har jag fått underbart bemötande av tre personer! För det första fick jag ett mail från Maria i stallet där det stod att jag slapp att mocka idag, då tjejerna i stallet hade fixat det av bara farten!! Tack snälla! 

I stället kunde jag o Amy NJUTA av att komma UT o rida!!! Amy uppskattade det lika mycket som jag o hon var PIGG!!! Hon råkade dock, delvis,  trampa av sig den ena framskon och då kom nästa snälla person till undsättning......Philip, hovslagaren. Ett samtal ( en fredag eftermiddag) och han var snäll o kom på tjugo minuter o vips, så hade Amy en riktad sko på igen! Tack Philip!!

Nästa trevliga och uppbackande bemötande kom från min namne.....Carina A

i stallet; Skickade ett SMS med texten; Hur går det med rökningen? Har du hållt dig? O efter att ha fått svar så får man ett SMS tillbaka med; IMPONERANDE! 

Det är sådana saker samt bemötande som man inte annat mer än kan må bra av!!!


Lite trist var det att upptäcka att Lucky har fått fukteksem.....en biverkan från ett, vad jag trodde var ett helt säker, torkande med fönen efter badet sist. Har kammat honom för att "lufta upp" och får hålla ett öga på det. Han kliar sig inte själv i alla fall. 


Klockan närmar sig 23:00 o Betty har precis avslutat sitt 22:30 ryck. Jäklar i låda vad hon for runt här hemma  De andra stod bara o tittade på henne, de var smarta nog att inse att det inte var lönt att springa efter, utan de väntade ut henne då hon varvade dem   


Carina 


Av Carina Andersson - 19 januari 2011 23:08

Har inte rökat!! Känns ok, faktiskt! Har också avstått från min favoritkaka idag, Toscakaka.......hm.......

I kväll har jag bara SLAPPAT! Skönt! Känns som evigheter sen o jag BEHÖVDE det!


Carina

Av Carina Andersson - 17 januari 2011 22:14

Har vilat på förmiddagen efter att ha kört "Macka" till skolan. Annars har morgonen utan cigarett faktiskt gått över förväntan! Har inte rökat en endaste bloss idag och har bara egentligen saknat det vid ett par tillfällen. I bland kommer man på sig själv att tänka; Nu ska jag ringa till den eller den och ta en cigg men så i nästa ögonblick kommer man på.......Åh, nej jag röker ju inte mer    

O för att öka motivationen för att man inte röker så premiär invigde jag löparbandet på nytt  Det blev "hela" 4 km i varierande takt men det är ju alltid en början. Skavsår fick jag i alla fall, på hälen ska tilläggas-----

Sista gången i kväll på klickerkursen......Alltid tråkigt när det är slut, jag skulle kunna gå på kurser alltid. Det är jättelärorikt och man träffar en massa nya trevliga människor!! Efter vår fikapaus på kursen körde jag hem o bytade hund o lilla Bettan fick komma med ner o socialträna. I och för sig inget för henne, då hela hon, är ordet socialt förkroppsligat  Hon är bara sååååå HÄRLIG!! 

Vi tränade lite klicker på henne och hon verkade förstå ganska så snart vad det handlade om; Ett klick......GODIS!!  

Hon går fint i koppel, sitter på kommando ( oftast) och jag håller på att lära henne att stå fint.


Carina 

Av Carina Andersson - 16 januari 2011 23:35

Är det inte så de brukar gradera hopp eller andra gymnastiska bedrifter?? Jag har nämligen stått för en sådan bedrift ikväll på jobb........Var på väg till bilen, fullt medveten om isen under allt vattnet och vips!! så låg jag på vägen, bredvid bilen, som en padda  

Allt gick så makalöst fort och helt plötsligt så bara ligger man där. Efter att själv ha förstått vad som hänt så kravlar man sig upp, samtidigt som man kollar frenetiskt så att ingen annan har sett fadäsen  PINSAMT!!!!

Slog mig i varje fall men som tur var inget allvarligt!! 

I efterhand lite skalt.......Här kommer de från hemvården o ska hjälpa de gamla, så går man själv o drattar på ändan........


Nåja, innan i dag har jag ridit Amy. Jätteroligt o jag saknar min träning o den frekventa ridningen. Men det var skönt att kunna rida henne idag. 


Betty har en benägenhet att så fort toadörren är öppen så springer hon in där o snor den där "stopp i toaletten" grejen och springer sedan stolt iväg med den. Men hon brukar inte komma så långt iväg med den innan jag eller nån annan kommer på henne o medan vi sätter tillbaka den så snor hon hållaren ( ofta med toarullar ) i stället  BUSA!!


O nu kan jag väl lika bra skriva det; Jag rökar min SISTA cigg i kväll! Med det sagt så sätter jag STÖRRE press på mig SJÄLV, genom att publicera det!!

Jag ska i alla fall fortsätta SNUSA!! Basta!!


Carina

P.s Undrar hur "kagig" man är i morgonbitti??????

Av Carina Andersson - 15 januari 2011 23:53

Lördag, igen då.......Tiden går för snabbt i bland! Betty väckte mig okristligt tidigt o var i STORT behov att komma ut o kissa! Men annars är hon superduktig nattetid!! Håller sig helt torr, så i morse var det verkligen PANIK!! Vi gick faktiskt o la oss igen o sen sov vi nästan för länge  

I går blev lilla Bettan avmaskad så nu är det snart dax för vaccination. 

I dag har jag anmält diverse vovvar till lite olika utställningar, ska bli kul! Det blir Wilma, Betty o Kellie. Kellie ska ställas i Malmö Nationella i mars. 

Nyss hemkommen från jobb nu, dricker kaffe o äter choklad, GOTT! 


Carina

Av Carina Andersson - 14 januari 2011 21:05

I dag har jag gjort diverse ärenden. Hade med mig lilla Bettan, som för övrigt fick ett nytt halsband......Ett lackat rosa  Hon blev sååååå söt i det!!! Så hon har fått koppeltränat o det gick jättebra! Allt går med godis/mat till det lilla sluget  

Den lilla tjejen har också varit i Lund idag. Där hände det massor med spännande saker!! Där var brunnslock, bilar, massor med människor som inte kunde se sig mätta på det lilla livet! Att hon sen var medveten om det, gjorde ju inte saken sämre! Hon har åkt hiss och gått på olika golvtyper o underlag och ALLT gick jättebra! 

Köpte ny hundmat, två säckar. Tankade bil, fyllde på spolarvätska och kollade lufttryck på bilen. Tråkigt men nödvändigt. 


Har också introducerat Betty med de andra hundarna, när alla är lösa. Små korta stunder och under övervakning. Ser så roligt ut när de andra vill bli "jagade" av den lilla........de rör ju inte sig för snabbt då.....

Nu har föresten Wilma lärt sig stänga köksdörrarna! Utan target, det räcker med att säga; stäng!! Praktiskt! 


Carina

Av Carina Andersson - 12 januari 2011 18:33

Vår fina lilla kanin, Plutten låg död i sin bur i eftermiddags;;(((
Han hade bara gått in o lagt sig i "bodelen" av buren, lagt sig ner på sitt ena, långa mjuka öra o somnat in. Det är knappt man klarar av sådant......Fy, vad jag tycker det är jobbigt och jag fick tårar i ögonen och fick svälja ett antal gånger. 

Visst, han var gammal, mellan 7-8 år men ändå......RIP Plutten.


Andra vardagliga grejer som man kan skriva om, fast inte lusten är så stor att skriva om nåt annat, får väl bli följande:


Jobbat på ett boende idag. Jag fick kökstjänsten idag, annorlunda men skoj! Jag kan lova att tiden gick fort! Gjorde till mig genom att baka två sockerkakor och dukade lite extra fint. Måste varit bra då ett par tre stycken av de boende tyckte att jag kunde komma i morgon med. Då känns det i alla fall att man gjort ett bra jobb!

Trött som as dock, när jag körde hem. Handlade på hemvägen. Det fick bli Citygross, för de hade billigt högrev. Tänkte göra kalopps, i en av dagarna. Men här kommer en sak att nämna.........Dessa j------vla kundvagnar  Har jag fått förslitningsskador på mina armar, axlar o jag vet inte vad, så är det definitivt beroende på den vagnen JAG fick fatt i!!!!! Drog den inte till höger, så var det åt vänster eller gick den knappt att köra framåt!!!

Nå, till kassan efter mycket slit! O var hamnar man..........Jo, JAG hamnar i den sämsta kön, där ALLT går LÅNGSAMMAST!!!!!

Väl hemma, efter att ha varit ute hos Amy direkt, så var jag VÄLDIGT NÄRA att köra i med bilen, i vår ena grindstolpe.........Bara för att få reda på det tragiska med ninis  


Till tröst på denna, till denna slitna människa, är känslan när jag står o diskar o känner en liten nos som vilar på mina fötter.........lilla Bettan!!!!

DÅ kändes det allt lite BÄTTRE  


Carina

Av Carina Andersson - 9 januari 2011 19:38

I dag infriade jag planerna ( skönt att nån av planerna infrias) o badade Rocky! Jäklar vilken tjock päls den hunden har.......Det tar ju nästan en halvtimme innan pälsen är genomblötad......Jag tror inte heller att jag var så populär, åtminstone inte när klorna skulle klippas......Han är snäll men gillar inte att få klorna klippta. Vi hade en mindre "diskussion" hurvida det var nödvändigt eller ej  

Fin blev han i varje fall och vilken skön känsla det är, att ha varit så duktig o badat tre vovvar!!! Men även hundarna uppskattar badet, föningen o omvårdnaden efteråt, man märker det så tydligt på dem! Nu är det "bara" Millie o Easy kvar. Millie har ingen direkt jobbig päls att bada o Easy tillhörde ju dem som blev sist badad. 

Snacka också om mer arbete att städa undan efter sig!!! O man kan undra om hundarna tar mindre plats nu här hemma.......Med allt det håret som jag städade upp! JISSES!!!


Carina

Presentation


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!!!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Väderprognos

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards