Alla inlägg under april 2010

Av Carina Andersson - 17 april 2010 23:18

I dag har vi varit och tävlat en lokal Lätt A:3 med Amy i Stensäter. Jag hade inte allt för högt ställda förväntningar då man såg alla fina ekipage på framridningen......Det fanns många duktiga hästar o ryttare på startlistan!

Amy kändes bra på framridningen och väl inne på banan så tänkte jag bara på att rida henne så rättvist jag kunde och det visade sig att vi fick ihop 67,4% och placerade oss som delad 7:a av 29  startande!!! Jag tror att tjejen som vann fick ihop lite drygt 70% men sen skillde det bara hundradelar mellan oss andra. 

MEN så NÖJD jag kände mig!! Det är härligt när ens känsla överrensstämmer med protokollet!! 


Senare på kvällen spelade jag, Bosse, My o Rickard poker.........gissa vem som vann??

Jo, JAG  

Jag hade även tänkt att jag skulle fira med ett glas vin i kväll men det slutade med ett halvt glas bara då jag kände mig ganska "flummig" ...

Antar att det är för att man varit ute mer eller mindre hela dagen och spänningen inför tävlingen samt trötthetskänslan när man slappnar av igen!!


Nu ska jag snart lägga mig och sova och drömma om denna samt kommande tävlingar med Amy;;))


Carina

Av Carina Andersson - 16 april 2010 21:56

Har jobbat idag. Kommit överens med min chef om dag som jag slutar. Hon var tillmötesgående vilket resulterade i att jag kommer vara ledig då vi får hem Wilma, skönt!!  

Då jag skulle åka hem så blåste det en hel del och vinden var väl inte så gynnsam, sett ur färja synpunkt.........Det GUNGADE!! Jag ska tillägga att jag trots allt, efter dessa tre års pendlande, har upplevt gungningar men detta var ändå på Scandlines = STOR båt!!  


Då jag kom hem så ville My att jag skulle hjälpa henne med att ge fölisen sin medicin. Han ska nämligen ha det som en injektion och My svimmar nästan bara hon ser en spruta;) För min egen del så är det inga problem men däremot så tycker jag synd att sticka honom;(

Har tränat Amy ikväll och putsat sadel, träns med mera. 


Ny bild på lilla Wilma, tagen av Malin, uppfödare på Kennel Sunnantorp!



Sötnos

 

Av Carina Andersson - 15 april 2010 21:26

Jag och vovvarna har varit ute i trädgården större delen av dagen! Vi har ett större område på gräsmattan, eller rättare sagt, det som SKULLE vara gräsmatta som behöver ny jord och gräsfrö. Denna delen har jag nu hägnat av så att hundarna inte ska springa i det. 

Det har varit så härligt att se dem ute idag och det märks så tydligt att de älskar att vara ute så, tillsammans med mig/oss. 


Jag hade lovat My att fotografera och filma fölisen. Han var ute idag tillsammans med mamma Venus och det var en upplevelse att se denne underbart fine killen springa omkring!! Han skulle stegra sig, bocka och galoppera fort och helst allt på samma gång!!! 

Har joggat Amy lite i kväll


Carina


Av Carina Andersson - 14 april 2010 22:24

I dag har jag varit ledig från jobb men i stället har jag och vovvarna haft en trädgårdsdag. Tänk bara om man kunde utnyttja deras kreativitet till rent trädgårdsarbete, så mycket enklare o snabbare det skulle gå  

Vi hade i alla fall en riktigt mysig dag med ett underbart väder! Hundarna njuter verkligen och de är, mer eller mindre, efter en hela tiden. Är Kellie i närheten då man böjer sig ner så kommer hon o pussas hela tiden;)) 


I kväll har jag tränat Amy för Carina och det gick jättebra!! Vi tränade på byten och fick till två rena byten i varje varv, skitskoj!!! Amy visade också att hon hade lätt för trampa = högre grad av samling. Duktig tjej!


Efter en välbehövlig dusch för mig, sitter jag här nu och dricker kaffe o bloggar och känner mig nöjd med dagen  


Carina

P.s I kväll när  jag kom hem från stallet och klev ur bilen, så luktade det sommarkväll!! Underbart!

Av Carina Andersson - 14 april 2010 07:15

Här hemma händer det ett en hel del nu;;) I går lämnade jag nämligen in min uppsägning för att börja arbeta här hemma i Sverige  !!!!!

Mina tre år i Danmark är snart ett minne blott men det har varit lärorika år. Inte minst för det att jag lärt mig ett nytt språk. Jag  har också mött många dejlige danskar och jag har haft en av de vackraste resvägar man kan ha, via Strandvejen! Allt från alla dessa underbart pittoreska hus med korsvirke och halmtak till gigantiska palats som en gång varit sommarbostäder till välbärgade familjer från Köpenhamn. 

MEN det har också varit en LÅNG resa för mig att göra, och DYR.......3 timmar om dagen, färjekortet samt en massa bensin! 


Mitt nya jobb är också det, inom hemtjänsten som undersköterska och det ska bli riktigt spännande!


I går kväll lastade jag Amy i transporten och körde till Saxtorps sjöarna och red! Vilken otroligt skön ridtur det var! Amy njöt precis lika mycket som mig! Det var en härlig kväll och det var inte förutan att man fick känslan av kommande sommarkvällar!! UNDERBART!!


Carina

Av Carina Andersson - 12 april 2010 21:44

I dag har jag varit fri. Körde Marcus till skolan och sen åkte jag hem o "hällade" mig på den nya soffan en liten stund  

Efter att ha samlat krafter så släppte jag ut hundarna i trädgården, det var en UNDERBART väder!!! Jag har tvättat ett antal maskiner idag och jag har kunnat hänga tvätten på tork, UTE!! Det är underbart att kunna göra det och tvätten luktar så gott! Mellan tvättarna så gick jag med hundarna i trädgården och pulade. Hundarna njöt nog lika mycket som jag gjorde o Millie o Kellie har hittat på en ny lek! De tar varsin "dragtrasa" och sen springer de o jagar varandra  

Men det är så underbart att se dem och vi passade på att vara ute i ett par timmar, minst! 

Efter att ha hämtat Marcus så åkte vi bort till stallet och tittade på Venus föl. Han är GUDOMLIGT söt den lille och Marcus som inte annars har så stort intresse för hästar, smälte som smör i solen!!! Jag tror vi satt i boxen och bara tittade i en halvtimmes tid! Ljuvligt och otroliga djur är!!

Amy vilar idag. Det är tävling till helgen.

Efter middagen tog jag, Mathias o Marcus alla hundarna och gick en härlig kvällspromenad!

Jag har NJUTIT idag!!


Carina   


Lite bilder från idag

     

Av Carina Andersson - 12 april 2010 08:46

Godmorgon! Då var det dags att presentera ytterligare en bok från bokrean. Boken jag läst heter Honungsfällan av Unni Lindell. Till en början var jag inte så imponerad  men författaren hade en förmåga att bygga upp bokens handling och inlevelse allt eftersom och inte minst spänningen! Samtidigt var det en läskig bok då det faktiskt kan hända och tyvärr, gör med.....


Carina

     

Vera Mattson avskyr när skolbarnen tar genvägen genom hennes trädgård. Hon har varnat dem, men de lyssnar inte, och hon är för gammal för att jaga ifatt dem. En dag försvinner en av pojkarna på vägen hem. Och Vera var den sista som såg honom i livet. 

Några dagar senare hittas en ung lettisk kvinna död. Sent på kvällen har hon lämnat sin arbetsplats och blivit påkörd av en bil. Men hon har även skador som inte kan ha orsakats av bilen. 

De två fallen verkar till en början inte ha något med varandra att göra. Men så upptäcks en gemensam nämnare som antyder att det trots allt kan finnas ett samband. Samtidigt som det pågår en uppslitande maktkamp inom Oslopolisen måste Cato Isaksen och hans kollegor göra allt för att hitta kopplingen mellan händelserna. Maktkampen visar sig dock bli helt avgörande för fallets lösning innan katastrofen är ett faktum. 

Av Carina Andersson - 11 april 2010 21:21

I går var jag o Bosse i Stockholm och tittade på vovvarnas nya syster! Vi kommer nämligen att bli ägare till en långhårig Vit herdehund! Denna helgen är hon tre veckor gammal, den lilla tjejen;) Alltså kommer det bli en låååång väntan innan hon får komma hem. Hon kommer från en uppfödare som heter Malin Eriksson ( kennel Sunnantorp) Wilma, som nytillskottet kommer att kallas för har mycket bra stamlinjer och både jag o Bosse blev mäkta imponerade av Malin o Hans hundar!! 

Vi vill samtidigt passa på att tacka för en trevlig dag som tyvärr gick alldeles för snabbt!;;))


Vi kommer, under INGA omständigheter, att frångå våra underbara collies!! I stället har vi valt att "samköra" dessa två raser till vår framtida avel. Vidare  tror jag/vi att det är två raser som kan komplettera varandra. Wilma kommer att ställas ut samt att vi kommer att inrikta oss på lydnad och/eller något annat inom bruks. Mina kommande kunskaper kommer även colliekillar/tjejer till godo så det ska bli riktigt roligt!


Jag vill vidare gratulera My o Rickard till Venus fina hingstföl som såg dagens ljus den 10/4. Grattis!! Gå gärna in på My o Rickards hemsida och titta på underverket! http://www.spottydots.se/

My kommer att uppdatera med bilder allt eftersom!


Carina



"Gurra", Wilma´s pappa

  

Stilig kille!!

  

Lilla jag!

        

Ovido - Quiz & Flashcards