Alla inlägg under maj 2010

Av Carina Andersson - 22 maj 2010 21:02

Nu har det gått en hel evighet sedan jag bloggade och jag har nästan haft lite bloggabstinens;) Men det har hänt en hel del saker, både trista och bra......

I onsdags, förra veckan hade vi ett förskräckligt regnväder med inslag av åska. Åskan låg och "småmullrade" i utkanten och det var inget jag reflekterade så mycket över. Jag var i gång med att baka plättor som jag o My skulle ha till "resfika" till Stockholm, dagen därpå. Då ringer Bosse mig på min mobil och jag hade på tungan att be honom att ringa hem i stället men jag tänkte att vi inte pratar nog inte så länge. Tog en kopp kaffe o en cigg och gick ut på baksidan av huset för att prata. Hundarna var inne på grund av regnet även om det inte regnade just då. Efter ett litet tag lös himlen upp och sedan small det!! Ca: 20 - 25 meter från där jag satt hade blixten slagit ner vid vårt trädgårdsskjul och drivhus! Det slog eldflammor 5 - 6 meter åt sidan. Jag hade, av tryckvågen tryckts rakt bak mot ytterdörren och jag bara skrek jag ut till Bosse att det hade slagit ner!! Jag var helt chockad och började, helt okontrollerat att hyperventilera. Mathias, som också var hemma, kom ut från sitt rum, omskakad och hållandes om sitt ena öra och undrade vad som hänt. Vi gick in i huset, jag hade fortfarande Bosse i telefonen och jag hörde hans röst men kunde inte "ta in" hans ord. Brandvarnaren inne i vårt sovrum tjöt och jag tänkte att den kanske hade aktiverats på grund av smällen men väl inne i rummet såg vi att det brann!!! PANIK!!!! Bosse skriker att han ringer 112 och Mathias och jag får ut hundarna ur huset! Jag springer upp på ovanvåningen och hämtar brandsläckaren till Mathias som i sin tur tar sig in i sovrummet och börjar släcka. Men på grund av rökutvecklingen/ kombinerat med skummet från släckaren får han vända ut igen. Jag får hittat en halsduk som jag dränker med vatten och virar den runt Mathias mun/näsa så att han kan gå in igen. Jag var livrädd att han inte skulle inse sina begränsningar genom att stanna för länge där inne men han fick släkt och gjorde med andra ord, ett riktigt bra jobb!! Jag rusade ut på framsidan och fick kopplat hop hundsläpet på bilen och drog ut detta på gatan, sedan sprang jag tillbaka ( hela tiden hör jag räddningstjänstens sirener på håll) och hämtade hundarna en efter en och in med dem i släpet. Nu öste regnet ner. Då jag precis fått in den sista hunden i släpet anländer brandbilar, polis och ambulans och för rökdykaren som går in är det inte så mycket att göra mer än säkra. 

Jag kommer, mitt i allt "virrevarret" på mig själv att tänka; Detta händer inte! Jag ligger i min säng o sover och kommer att vakna snart o inse att det bara var en dröm! 

Ambulanspersonalen tar hand om Mathias för kontroll. Jag avböjde då jag inte kunde samla mig. Polisen ville ha svar och brandmännen kom och frågade om olika saker och hela tiden vräkte regnet ner.

Vad som hade hänt var:


0.Blixten slår ner

0.Går genom elcentralen i förrådet och ödelägger den

0.Vidare till elcentralen, som exploderar på Mathias rum. Plastkåpan som suttit över centralen som skydd, flyger över rummet i småbitar. 

0.Vidare till centralen i garaget 

0.Slutligen in i huset, till den centralen, samt att det börjar brinna i telefonjacket i vårt sovrum, 15 cm från vår säng!!


Det är bara att inse, både då och nu, att vi haft en enorm tur i oturen!! Jag vågar knappt tänka tanken OM vi inte varit hemma………..Då hade alla hundarna brunnit inne och huset brunnit upp………..


En annan tanke som korsat mitt huvud är OM vi inte hade kunnat släcka………Ni vet alla personliga saker som har, foton/filmer på barnen som små med mera. Ett tag då, mitt under kaoset, var om jag skulle plockat ut de sakerna men samtidigt så tänkte jag; Äh, jag skiter i det. Vi hade klarat ut oss själv och hundarna, det var det som var prio ett. Allt det andra är trots allt, bara materiellt!!


Vad som hänt fram tills nu är att försäkringsbolaget har skickat ut olika personer till utvärdering samt kontroll/utförande/iordningsställande. Det har varit snickare, elektriker, sanerare samt telegubbar här.


Mitt i allt detta elände så blir man varse om vem som är riktiga vänner och vem som bryr sig om en! En STOR ELOGE till vår dotter My och svärson Rickard som lät oss bo hos dem!!!!!! Vi är ytterst tacksamma för ALL er HJÄLP, ni är OTROLIGA!!!!! Men vi klarade oss rättså bra va?? Med 11 hundar och 6 pers i en tvåa;;;)))

Rickard………Jag har, på allvar, helt klart tankar på ett kollektivt boende;;))

Skämt åsido, men hundarna har varit OTROLIGT duktiga allesammans!!!  Vad som blev lite ”knivigt” på slutet av vår inkvartering, var att Millie och Kellie började att löpa!!


Vi vill också rikta ett STORT TACK till Suss, Hanne, Carina A, Bitte, Anna Å

( jag hoppas att jag inte glömt någon nu, i sådant fall får ni ursäkta, det har varit lite väl mycket för ”lilla” hjärnkontoret nu) för ALLT stöd ni erbjudit i form av hjälp och boende med mera!!!! TACK!!!


Nu hoppas jag att försäkringsbolaget är smidiga med ersättning med mera men jag har redan insett att så blir det väl tyvärr inte………….Mathias tv, till exempel……Den köpte han får två år sen och gav 15500:- I dag, ”erbjuds” han 4500:- i ersättning!!!!! Det är fan ta mig rena rama rånet!!!!! Då kan man ju undra VAD man får för ALLA de DYRA försäkringar som man har, till höger och vänster??????  Men detta ville inte försäkringsgubben lyssna till. Han menade på att vi får ju trots allt ersättning!!;;((( Jo, eller hur!!!


Nu är vi hemma i huset igen sedan tre dagar tillbaka. Här är sanerat och luktar  endast i sovrum och vardagsrum men dessa använder vi inte. Om dagarna städar jag, allteftersom jag kan och passar tider till de som ska komma……

Mannen i huset är utomlands i arbete så där är ingen annan än mig……………Jag stiger upp 06:00 som senast och sen går det i ett tills att jag rasar i säng vid 23:00!!!!

Just nu känns det som om jag skulle kunna sitta, rätt upp och ner o sova!!!


I går larmade vår värmepump om fasfel så den vågar jag inte ha i gång. Har pratat med ingengör som kommer i morgon. Har en IVT värmepump och alla som har en sådan; Ta reda på ett journummer som ni kan ringa, vid behov för jag hittade INGET i natt!!! KASST!!!!!!


Ett annat välbehövligt tips är att ni införskaffar brandvarnare, brandsläckare och brandfiltar samt att ni uppdaterar er om användandet av dem. Som sagt, man vet ju aldrig när man har behov av dem!!


        


Carina

Av Carina Andersson - 11 maj 2010 22:14

Nyss hemkomna från Olofström där vi köpt vårt nya hundsläp! Släpet är ett Scanbox för sex hundar och är från 2006. Skicket är så gott som nytt och det var behagligt att köra med, låg stabilt på vägen. Var och en hund har gott om plats och alla burarna är lika stora. Innanför de "yttre" dörrarna finns där ytterligare en grind, låsbar, i alminium. Vidare är släpet helisolerat med en termostat styrd fläkt i tre lägen samt en hel del andra finesser. Så nu kan vi åka på utställningar eller till skogen med fler än två hundar   Den första tiden, åtminstone här i början, får gå till att vänja hundarna att åka i det men jag är helt klart övertygad om att de kommer att åka väldigt bra i det. 


  


Jag har ridit Amy idag, var i stallet strax efter 09:00. I dag red jag på kandaret och hon gick bra. Roligt!


Carina

Av Carina Andersson - 10 maj 2010 21:14

I dag har jag haft fint besök i form av mina bästa vänner, Hanne o Suss! De hade verkligen "tajmat" in rätt dag att hälsa på för jag hade lovat Mathias att vi skulle baka kanelbullar  

Hur som helst så hade vi en trevlig eftermiddag som tyvärr gick allt för snabbt! 


Det har också varit ett helt UNDERBART väder idag!! Hundarna har varit ute mycket och de ser ganska så nöjda ut nu i kväll. 

Amy vilar idag. Jag har varit ute i stallet och mockat till henne och passade även på att rycka hennes man. Hon blev himla fin! En morot "slank" också ner  Inte kan man motstå när hon börjar gnägga då hon hör min röst och när jag sen kommer fram till boxen vibrerar näsvingarna som hon hälsar på mig! Söta du!


Jag måste bara visa ett nytaget kort på Wilma! Hon är bedårande söt och jag LÄNGTAR så tills att vi ska hämta hem henne!! Nu börjar det närma sig!




Här är lilla jag och liknar jag inte lite en collie med mina "tippöron"::))

  


Carina

Av Carina Andersson - 9 maj 2010 23:26

Vaknade o steg upp, som sig bör numera.....07:15  

Satte igång en maskin tvätt, åt frukost. Renbäddade vår säng, ska bli skönt att gå o lägga sig snart! 

Sen åkte jag till Dagstorp där jag skulle vara funktionär idag. Det var inte så farligt slitsamt i dag, min uppgift var att knappa in resultaten på datorn. Såg mycket fina hästar o kända ryttare! Jag vill också kunna tävla i frack o hatt  

När jag kom hem så badade jag Kellie. Hon fäller rejält nu och då underlättar/skyndar man på fällningen med ett bad. Hon blev fin men "krympte" en storlek eller två  


Bosse hade jag skickat i väg på Ikea idag och han har "roat" sig med att sätta upp/anordna ett kanonbra datorbord och cool belysning till Marcus o mina datorer! Det blev superbra och jag är så glad över det!! Stackars Bosse......Nu har han ju visat hur duktig han kan va!!


Jag har ridit Amy lite idag och som jag skrev igår så var det bara lite "gympa" , lösgörande för henne idag. Nu ska hon få vila i morgon. 

Jag vill också passa på att gratulera Carina Andersson med Montana som placerade sig idag i Dagstorp och Karen Jondahl med Basil som blev BIR, BIS-1:a idag i Osby!!

Grattis till er BÅDA!!!

Jag får nöja mig med att klappa mig själv, samt Bosse på huvudet och säga; Vad vi har varit duktiga idag!!


Carina

Av Carina Andersson - 8 maj 2010 22:48

Snart dax att gå o lägga sig, det märks att man börjar närma sig pensionsåldern........Vaknar oförskämt tidigt och går och lägger sig innan barnen  

I morgon ska jag vara funktionär på Dagstorps RF. Ska bli roligt att se duktiga hästar/ryttare.

Jag har ridit idag men vi, Amy och jag hade en diskussion om vilken form/ram hon skulle hålla sig inom. Jag har ju inte ridit så frekvent den sista tiden på grund av min nacke men jag var bara "tvungen" att rida igenom henne idag. Inte schysst kanske, då hon inte gått så mycket men samtidigt kan man inte "släppa igenom" det i heller. I morgon hade jag tänkt köra lite lösgörande/lägga ner så får jag hoppas att hon inte får träningsvärk.

Jag var helt övertygad om att min nacke inte skulle må så bra efter ridningen men efter liniment, värktabletter och en halsduk virad om halsen ( i maj månad ) så känns det trots allt hyffsat bra.
I kväll har vi ätit god mat hemma hos My  o Rickard och spelat kort, jag vann, till Rickards stora förtret!!
Carina
Av Carina Andersson - 7 maj 2010 23:06


Är väldigt tacksam för att mina föräldrar beslutade sig för att jag skulle kallas för Carina och inte något av mina andra två namn..........Låt gå för Eva men......INGA!!

Hua!!!! För icke bättre vetande kan jag berätta att jag ibland får post där det står Fru Inga Andersson     Snacka om rullator varning!!!!


Idag har det varit sista arbetsdagen i Danmark! Känns väl ganska så okej och det blev inte så abrupt avslut då jag ska gå in på timmar vid behov. Så där är många, både kolleger och "gamla" som jag kommer att träffa fler gånger! 


Jag längtar så tills nästa vecka då vi ska hämta Wilma! 


Nu är jag ledig till den siste maj och jag ska passa på att njuta så mycket jag kan!

Har föresten läst ut min bok, den som var så tradig. Den blev inte bättre!


   Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf. Romantiken överskuggas av vardagens plikter. Men det välkända är trygghet. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.


Nu ska jag gå o lägga mig, tyvärr orkar jag inte ta itu med en ny bok utan det blir Stallmagasinet ikväll, lättläst med andra ord  


Nu kommer det igen........

CARINA

Av Carina Andersson - 5 maj 2010 21:01

I dag har vi åter igen varit i skogen, samma runda men så skönt det är!! Hundarna är jätteduktiga och kan gå lösa mest hela tiden. Det är väldigt smidigt med collies då de har full koll på var man är och de håller sig alldeles i närheten av en! 

Annars har jag nog inte gjort så mycket denna fridag men jag har så himla ont i min nacke, axlar och skuldror och det "går" rakt upp i huvudet;(((( 


I kväll har jag ridit ut med Bitte o Anna. Jätteskön runda på ca; en timme. Hästarna njöt på vägen hem efter att ha klättrat i backar. 


Carina

Av Carina Andersson - 4 maj 2010 20:51

Inte nån nyhet precis men likväl, förbannat "tradigt"!! Jag vet inte om jag fått nån nerv i kläm för det gör ont i nacken och känns stelt;((

Har i alla fall jobbat och sagt hejdå till ett par, tre vårdtagare som jag inte kommer att träffa mer. De tyckte att det var synd att jag skulle sluta och det är ju, i och för sig, trevligt att höra! Jag har beställt to lagkage till fredagsfikat på jobb! För alla icke danskar och folk bosatta utanför skånes distrikt så kan jag upplysa om att to lagkage = två tårtor!!

Två dagar kvar, känns lite märkligt...


Jag har inte orkat rida Amy idag på grund av huvudvärken men hon såg inte allt för ledsen ut! Hon fick rent i sin box och några morötter:))


Med hundarna är det bara bra. Millie har fullt bry med fåglarna som vågar att komma in i vår trädgård. Det ser lite roligt ut när hon ställer sig under träden och blänger på dem  

Det är också roligt och väldigt underhållande att bara sitta på trappan och studera hundarna och deras lekar och beteende. Till exempel i morse......Millie och Kellie var ute själva. Jag satt på trappan och tog en sådan där nödvändig  .

Millie hade en leksakstrasa som hon sprang omkring med. Kellie var sugen på samma leksak men ville väl inte/insåg att hon inte bara kunde gå fram och knycka den! I stället går Kellie......fram till närmsta träd (grenarna hänger lågt där) och sliter av en mindre gren som hon sedan bär, rent demostrativt fram mot Millie. När Millie får syn på Kellies "byte" så släpper hon trasan och går mot Kellie. Varpå den sistnämnda lilla "råttan" rusar fram och tar trasan  

Tänk vad smart hund, va??!!


Vi har också nedräkning här hemma tills att vi ska få hämta hem Wilma!!

LÄNGTAR!!!


Carina

Presentation


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!!!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Väderprognos

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards