Alla inlägg under juni 2010

Av Carina Andersson - 20 juni 2010 20:40

Idag var jag uppe tidigt o UTAN huvudvärk!! Befriande känsla  

I dag hade jag lovat att ställa upp för stallkompisars ridklubb, som för övrigt stod som arrangörer till hela helgens dressyrtävling. Denna tävlingsplats brukar vara väldigt populär och locka många deltagare, så också denna gången! Klubben har också en väldigt bra cafeteria med en MYCKET god rulltårta!!! Plus lite annat smått o gott! Min diet, för denna veckan, är körd om man ska uttrycka det som så  

För att återgå till min egentliga arbetssyssla idag, så var det att jag skulle skriva till domaren, för övrigt min namne. Det är riktigt roligt att skriva, för man lär sig mycket på det! Man får tips o ideér som man kan "ta" med sig i bagaget. 


Efter klassen var slut så åkte jag hem o hämtade Wilma och sen åkte jag tillbaka till tävlingen. Detta för att den lilla skulle få social träning. Till en början så tyckte Wilma att hästarna var lite väl läskiga men hon var så himla duktig! Vi passade på att träna på kontaktövningar, ett gyllene tillfälle att träna i en störande miljö och detta klarade hon galant!! Duktig tjej!! Det är också viktigt att man lär hundarna att åka iväg själv utan resterande flock. Jag tror också att hundarna här hemma var nöjda.........De fick ju några timmars "frist" utan den lilla pirayan  

Senare eftermiddag så har vi haft en lagom "slappe" söndag med mys med alla hundarna i trädgården, en härlig kväll med lite sol som tittade fram!


Carina

Här lite bilder:


PÅ VÄG TILL VALPKURSEN, KOLLA IN RÅDJURET!

   DJUPT KONCENTRERAD    

MATHIAS BARA ÄLSKAR NÄRBILDER

   ATTANS SYND ATT DÄR SKULLE VARA EN SOLSÄNG O EN BLOMMA I VÄGEN

 


NÅ, BÄTTRE SÅ HÄR, MATTE??

     

Av Carina Andersson - 19 juni 2010 22:30

Om jag ska börja med det trista så får det ju helt klart bli migränen;(((

Hade "känningar" redan i torsdags för att sen bara bli mer o mer.....I dag, lördag när jag vaknade så trodde jag inte att jag skulle klara av att tävla idag men jag ställde om klockan och tryckte i mig värktabletter och sen kändes det någorlunda i varje fall. Det är i sådana här fall man önskar, fast man inte borde det, att de människor som mer eller mindre misstror folk som har migrän, ja, eller annan, inte synbar/märkbar sjukdom, ska få uppleva själva HUR DÅLIGT man mår, när man somnar o vaknar med smärta!! 

SÅ, nu till det POSITIVA! Jag har SEMESTER!!!  

Tävlingen med Amy idag får väl räknas till de, ganska så "medelmåttiga" utförande/resultaten som vi presterat. Men mitt mål idag var att Amy skulle vara avspänd ( vilket inte fungerade helt ut) och att genomföra en så bra ritt som möjligt, för att vara första gången i det programmet. Resultatet blev strax över 60% men domaren var rättså återhållsam i sin bedömning, vilket gör mina procent en aning bättre. Vi hade tyvärr några missar, bland annat på koefficienterna och det gör att slutpoängen blir vad den blev. Nåja, det är bara på det igen!!! TRÄNA; TRÄNA o åter TRÄNA!!!!


Sen har då ÄNTLIGEN Viktoria fått sin prins!! En härlig klänning hade hon, enkel men elegant! Söt tjej!! GRATTIS!


Carina

  

Av Carina Andersson - 16 juni 2010 21:43

Jag har kommit på mig själv, antalet gånger, att jag glömmer vad jag ska skriva i bloggen på kvällen.......Jag vet att jag i morse i bilen satt o tänkte att; Det här ska jag skriva om i kväll.....och nu.........????????? 

Vad jag däremot kommer ihåg är att jag har varit o jobbat idag! Jag har också "lyckats" med bedriften att bita av en bit av min ena hörntand  

Så det blev ett akut besök hos tandläkaren i eftermiddags! Skönt att det blev ordnat så snabbt!! 

Jag har tränat Wilma lite på kontaktträning o det gick bra! Måste bara få nämna att det är UNDERBART att komma hem och få ett sådant BEMÖTANDE som man får av hundarna! Var och en "tossiga" på sitt sätt!!! Men HÄRLIGT är det!!!


Jag har tränat Amy för Carina och det gick jättebra! 


Har en tråkig huvudvärk i kväll men tror att jag druckit för lite och att jag knappt inte har sovit i natt;;((

Nu är det kaffedags efter en välbehövlig dusch!!

Natti!


Carina

Av Carina Andersson - 15 juni 2010 21:32

I morse sken solen!! Vad märkligt att allt kan kännas lättare bara för att det är fint väder! Ja, bortsett från en begynnande halsont, då  

I dag har jag lastat Amy o kört ner till ryttarföreningen o tränat inför tävlingen. I dag gick hon som vanligt! Det är som sagt mycket som ska stämma för att få harmoni i ridningen!! 

Det började små mullra lite då jag körde från stallet och det var hotfullt mörkt på sina ställen........Jag hade egentligen tänkt att rida på utebanan men det var bara att glömma, för rätt som det var så öppnade himlen sig!! Det ÖSTE ner  

Sen på vägen tillbaka till stallet så började molnen lätta, regnet upphörde o SOLEN tittade fram igen!! Snurrigt  


SÅ, sen har vi varit på valpkurs med Wilma idag! Jag, Mathias o Wilma satte oss i bilen och körde iväg! Spännande skulle det bli!!

De allra flesta var i tid och där var redan en hel del då vi kom. Efter presentation så körde kursen igång. Vi skulle jobba med kontakt idag. Vi skulle gå tillväga på det viset att vi höllt en godisbit neråt o från oss och sen skulle hunden få lära sig att söka upp oss med ögonkontakt. Detta är Wilma jätteduktig på här hemma men jag var nog mindre intressant för Wilma i kväll, med så mycket att titta på!! Klart att det är MÅNGA intryck för en liten valp så på en gång och det är ju inte meningen heller att vi ska klara det där utan vi får träna hemma. Jag tror vi lyckades ett par gånger att få kontakt, fast det var kursen var slut och vi satt o fikade tillsammans  

Det var många som kom fram och undrade vad Wilma var för någon ras och tyckte hon var jättesöt!! SKOJ!! Men hon ÄR SÖT!!!! Där var till o med en tjej som kom fram som hade Vit Herdehund och hon tyckte också att Wilma såg fin ut! 

Nu har jag en TRÖTT "liten" vovve som ligger o nannar, nöjd för dagen!


Carina

Av Carina Andersson - 14 juni 2010 23:09

I dag tränade jag en x-tra träning för Carina med anledning av tävlingen till helgen. Amy o jag var inte så "samspelta" till en början. Antar att jag sätter "ribban" lite högre så fort som vi ska ut o tävla eller om det är en ny klass vi ska rida. Detta gör att jag, mer eller mindre, omedvetet spänner mig o denna spänning går ju rakt ner i hästen. Som för övrigt var väldigt billig ett tag......

Sen kom Carina, gav instruktioner, tips o råd o satt upp o red Amy en stund o VIPS! En normal häst igen!! Efter det så hoppade jag själv upp igen o efter en stund så gick hon jättebra! Vad jag ÖNSKAR att jag kunde rida så!!! "Bara" att hoppa upp, förmedla det man vill till hästen o sen blir det så!! 

Men det kommer kanske efterhand!! Hoppas jag!!


När jag kom hem så hjälpte Marcus mig med att städa hästtransporten, både invändigt o utvändigt! Den blev jättefin!! Skönt att ha det gjort! 

Vi grillade i kväll och kunde sitta ute o äta. Alltid lika mysigt o maten smakar bättre, på nåt sätt..


Annars så har jag väl inte gjort så värst mycket mer men ändå så har man knappt suttit ner! 

I kväll, efter en välbehövlig dusch, så har jag druckit Bailey´s till kaffet o I kaffet! Smaskigt gott!


I morgon är det premiär för Wilma på valpkurs! Ska bli spännande! 

Annars är det bara bra med alla vovvarna! De njuter av det fina vädret, som det har varit idag! 


Carina

Av Carina Andersson - 13 juni 2010 23:45

Jaha, så har ännu en helg gått.......och sammanfattningsvis så var vi på en mycket trevlig studentfest i fredags  

Det bjöds på god mat, dricka, dans och framför allt.....GOTT SÄLLSKAP!! 

Det blev inte mycket gjort på lördagen.......fast senare på kvällen så åkte vi hem till våra goda vänner, Hanne o Magnus. Hanne är en gammal arbetskamrat och en mycket god vän.......trots att hon inte kommenterar i min blogg!!!  

Hemma hos Hanne o Magnus var också Suss o Lall. Våra andra väldigt goda vänner!! 

Vi åt gott, Bosse drack gott ( det var min tur?? att vara chaufför) och hade en allmänt trevlig kväll! 

På söndagen så hade vi en sovmorgon, som vi inte sett maken av på länge! Skönt på ett sätt men mindre på ett annat, då man inte hinner allt man vill......

Jag fick i alla fall "aktiverat" femtonåringen till att klippa gräs och det slutade med att han gjorde ett fantastiskt jobb!! Så fint det blev!!! 


Jag skulle iväg sen på eftermiddagen o jobba kväll. Det var helt ok, körde fin kommunbil och tiden gick snabbt! 

Har laddat ner Spotify och lyssnar på BRA musik!!!

Det enda smolket i bägaren är.......Svärsonen har inte kunnat hjälpa mig med det nya skitprogrammet jag köpte  

På ett sätt känns det bra.........då var det inte MIG det var fel på!!!


Håller annars på att träna in dressyrprogram, tävling till helgen! Ska träna Amy för Carina i morgon, en extra träning. 


Carina

Av Carina Andersson - 10 juni 2010 22:00

Därför har jag inte bloggat på ett par, tre dagar;;(( Anledningen till min sk depression är att jag köpte ett dataprogram för ett par/tre dagar sen och jag kan inte installera skiten!!  Jag får bara ett fel meddelande som säger att det har uppstått ett error nånstans. Får jag inte rätt på snart så har jag, garanterat, ett ERROR i min hjärna!!!!

Nu är det i och för sig inte så mycket eller så stor anledning att bli deprimerad men jag kan alltså bli näst intill hysterisk när jag inte får rätt på sådant!!! Jag har varit i kontakt med programmets support avdelning.....mycket bra, det var ett nummer till Stockholm med ENGELSK support!!! Jag blev helt paff då killen börjar rabbla på engelska och jag stakade mig fram på knackig skolengelska, farligt likt de svenska kockarna i MUPPARNA!!! 

Hur som helst så har den där killen skickat ett mail till mig HUR jag ska göra MEN det funkar inte   

Nåt annat som jag kan bli deppad av är vårt fina??? sommarväder........Det som är frustrerande är att sommaren med sitt ljus, sin värme och allt annat som blir trevligare är så KORT!! 


I morgon skulle eventuellt svärsonen barmhärtiga sig över mig och se om han får rätt på programmet...HOPPAS!! 

Ja, och vad vädret anbehangar.........så får vi väl be  


Carina

Av Carina Andersson - 6 juni 2010 23:37

Heja Sverige!!! O vilket VÄDER vi har haft denna dag!! 

I dag har jag planterat de sista blommorna. My o Rickard har varit i Skurup och ställt ut Charlie. Ett bra val då han, åter igen, blev Bäst i Rasen = BIR!! STORT GRATTIS My o Charlie!!! 

Jag har hjälpt Carina att filma en häst som ska säljas o sen red vi ut! 

Efter att  jag kom hem från stallet så hade My o Rickard kommit tillbaka för att hämta "prickarna" som vi hade passat. Vi grillade o satt ute denna härliga kväll som varit. 

Senare på kvälenl tog jag o Mathias, Kellie o Millie ner till skogen och gick en runda. 


Jag har UPPDATERAT min hemsida med information och bilder på Wilma!!


Carina


  

Presentation


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!!!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Väderprognos

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards