Alla inlägg under mars 2013

Av Carina Andersson - 11 mars 2013 20:28

Väldigt skönt att vara ledig, just på en måndag;) Bosse slutade tidigare idag och hade köpt med sig både torrfoder till hundarna samt schampo till dem. Närmare nio liter schampo så nu kan här badas hundar, så fort det blir lite mildare väder!!
Vi passade på att köra ner Wilma o Bettan till skogen och gick vår vanliga runda men jag tycker så mycket om att gå där;)
Väl hemma igen så kom där en representant för en VVS firma då vi vill ha en offert på ett arbete som ska göras.
Middag tidigare idag och jag åkte ut till stallet. Helt otroligt nog kunde jag rida ut, då det fortfarande var ljust men jag fick ha i beräkning att hinna tillbaka till stallet innan det skymde helt. Men helt vindstilla och det där mjuka, lite trolska ljuset! Vilken skön runda vi fick!!!


Carina

Av Carina Andersson - 10 mars 2013 21:47

Först och främst vill jag rikta ett STORT grattis till vår dotter samt svärson för deras framgångar på utställningarnas utställning, nämligen Cruft's!!!! De har ställt sin engelska import, en Alaskan Malamute tik som heter Zera och hon kom på en otrolig tredje placering i sin klass!!!!! Så superhäftigt och vilken känsla det måste vara att delta på denna prestige fyllda utställning!!!! My fick även gå in med en hane från samma uppfödare och visa honom, vilket hon gjorde med bravur........han vann sin klass!!!! Jag är övertygad om att Sarah och Frank är överväldigade över de fina resultaten!! 


I dag har vi haft trevligt besök, ett par som ville träffa Wilma o Betty! Tjejerna älskar uppmärksamheten och tycker det är toppen att bli klappade och kelade med;)) 

Eftermiddagen spenderades i skogen tillsammans med Mathias, Sofie, Wilma, Bettan, Easy samt Bosse o jag. Solen var framme men med hårda vindar och minus 2 grader så det var lite kyligt om kinderna.....

Amy vilar idag men blev ompysslad och fick morötter:)

Jag har lagt större delen av kvällen på att redigera bilder från kameran jag fick i julklapp och det märks att den gamle MAC datorn börjar bli till åren samt att jag säkert har en massa onödigt sparat på disken då det tar lååååååång tid innan komandon verkställs;(

Men jag hoppas att bilderna kommer att uppskattas, så håll till godo!


Carina


Utsikten från vårt hotell i Göteborg


Bettan beundrar utsikten

 


My ska in i ringen med Wilma



Här inne i ringen

   


Jag o Bettan väntar på att komma in

 

Det du har i handen, vill jag ha!

 


Bus hemma

 

Här kommer jag att tänka på Rödluvan...men mormor, vilka STORA tänder du har!

 

Nu biter jag dig i svansen!

 

Bettan i Full fart!!

 

Första sidan på min spartanska karta till Holland

 

Sida 2 var inte bättre........

 

Nu är vi framme i den fina byn där Flash bor

 

Fina samt många kanaler


Affärer utmed kanalen

   

Härliga atmosfärer




Husbåtar och pråmar

 



Spaljeer

 


Sluss

 


Helt otroligt mysiga vyer


Det kändes lite pirrigt att parkera bilen så nääääära...

   



Staty

 


A Dutch Duck::)) Fyndigt va???

 


Fina hus

 


Med oerhört fina detaljer



Fina samt många parker

   


Grannbyn

 


Våren var längre kommen i Holland

 




Av Carina Andersson - 9 mars 2013 19:14

Vad annars kan man vara när det är lördag och inte har en väckarklocka som väcker en? Stiga upp, utvilad och äta en god lördagsfrukost tillsammans med familjen, där till och med äggen blivit bra, det är ju inte illa, bara det;)
Här nere i Skåne har det näst intill stormat idag men solen har hedrat oss med sin närvaro så vi bestämde oss för att lasta in samtliga hundar och fyra vuxna och köra till skogen. Till denna "lilla" trupp krävdes det båda bilarna men vilken skön tur vi hade!! Vi gick en härlig runda på 1,5 timme och jag fick förresten använda mina nya koppel ( från MR koppel) till Wilma o Bettan;) Båda kopplen är tvåfärgade med expander och Wilma fick i färgerna lila och svart och Bettan fick rosa och svart! På tal om Bettan och rosa så fick jag en liten nostalgisk tanke från när Bettan var valp........hon hade då ett rosa lack halsband och hon var så otroligt söööööööt i det!!! "Lilla" Pluttan;))
Kopplen var underbart bra samt flexibla! Jag kan varmt rekommendera!! Bild bifogas;)
Våra colliehanar njöt, även de, av skogsturen men jag tror, med övertygelse, att de pinkat på varenda träd, i hela skogen!!:))
Väl hemma igen, så var det trötta, törstiga men väldigt nöjda hundar som lade sig tillrätta och Bosse och jag åkte till stallet. Jag dristade mig att rida ut i vindbyarna.........hästar blir ju, rent generellt sätt, lite extra "laddade" av blåsväder och Amy var inget undantag:)) Vid ett ställe, där hon brukar bli lite rädd, där piafferade hon idag, då där var en massa konstigheter, enligt henne;)))
Ett tag kändes min näsa som blodfylld, på grund av allt blåsande;(
Vi var väl ute i ca 45 minuter och anlände tryggt till stallet där Bosse varit snäll och mockat!
Efter allmänt pyssel, gos och morötter så blev det en runda till affären för att handla hem lite mat och gott, till i kväll. Det blir köttfärspaj till mat och naturligtvis.........choklad, lite senare;))
Nu slappar jag invirad i en filt i soffan efter en lång VARM dusch och känner mig verkligen nöjd med denna aktiva utedag!!!
God Lördag kväll önskas er alla!!!
Carina

Av Carina Andersson - 8 mars 2013 20:41

Yngste sonen blir alltså myndig idag!! Vår "lille" kille........Vart har alla dessa år tagit vägen?? Snacka om att det går fort!! Åtminstone så här med "facit" i hand;)
Har jobbat idag och har väl haft en ganska så ok dag. Längtade efter att komma hem då vi bestämt att vi skulle fira Marcus och Sofie gemensamt genom att äta ute! Slutdestination blev Mando Steakhouse i min gamla hometown Maaaalmöe;) De har otroligt god Plankstek där som vi varmt kan rekommendera!! Jag fick också min absoluta favoritöl, Guiness!! Marcus fick för första gången stoltsera genom att helt lagligt beställa in en starköl till sig, 18 års dagen till ära;)))
Väl hemma igen ska vi dricka kaffe och äta tårta!! Vi önskar dig ett Stort Grattis på FödelseDagen Marcus och hoppas att du haft en jättebra dag!!!!
Carina

Av Carina Andersson - 7 mars 2013 22:16

Det blev ju inte som den där låten som nästan börjar likadant utan det var bara att masa sig tillbaka till jobb, efter att ha varit ledig väldigt lääääänge! Inte så roligt när klockan ringde men rättså skönt att återfå vardagsrutinerna;) Men sovit väldans dåligt och det slår aldrig fel......har jag varit ledig några dagar eller jobbat kväll så har jag så oerhört jobbigt att koppla av och sova när jag vet, att jag ska upp tidigt;(
Hur som helst så gick dagen hyfsat fort och sen mötte jag upp Bosse, Wilma o Bettan här hemma för att åka till My och Rickard att hjälpa dem med hundar och hästar. Jag hade själv fått ovärderlig hjälp med Amy av tjejerna i stallet, tack snälla för all hjälp!!
Jag vill också passa på att gratulera Carina i stallet som fyller år idag samt att det även är Sofies födelsedag;)) Stort grattis till er båda!!
Vi firade lite här hemma med grillat!
Det är väl tredje eller fjärde gången som vi grillar och vem vet, vi kanske är lagom trötta på det, när alla andra börjar;)) Kan man förresten bli det?? För vad slår en varm sommardag som avslutas med något gott på grillen?
Nu är det snart kaffe och kladdig chokladkaka;)
Bifogar en bild på en vacker morgonhimmel på väg till jobb!
P.s idag kom vårt nya koppel från Swed Sun Marketing. Detta företag vill jag varmt rekommendera att handla från! Jag köpte två jaktkoppel av dem, när de var i Växjö på utställning och det ena kopplet lossnade helt i sömmen en dag. Jag kontaktade företaget och fick snabb respons! Det var bara att fotografera det söndriga kopplet och bifoga bilden, tillsammans med namn och adressuppgifter, så skulle de skicka ett nytt koppel. Det var inget käbbel eller några försök till bortförklaringar utan bara en otroligt serviceminded inställning, från början till slut! Sådant uppskattas!!

Carina

Av Carina Andersson - 6 mars 2013 22:28

Så var det äntligen onsdag och jag och Amy skulle träna för Carina!! Det är så otroligt roligt och givande och jag skulle kunna träna var dag, bara jag hade Carina där och coachade mig!! I bland är det bara de där små nyanserna, tipsen och råden som kan göra att man får en Aha upplevelse eller att hästen går så otroligt bra!!!

Tidigare idag har det inte varit så mycket bevänt med mig då jag haft en märklig och dryg huvudvärk som inte ville släppa;( Jobbigt när det blir så men det har, trots allt, blivit bättre med de där Betablockerarna.

Carina

Av Carina Andersson - 5 mars 2013 22:26

Här kommer det andra fotot som ju också skulle vara med!

Av Carina Andersson - 5 mars 2013 22:22

Så underbart det är att vakna till strålande solsken! Allt känns så mycket lättare och humöret blir ju automatiskt bättre;)
I dag slutade Bosse lite tidigare för han skulle på utvecklingssamtal med Marcus och samtidigt passade vi på att uträtta ett bankärende. Skönt att kunna ha en vardagseftermiddag tillsammans!
I kväll har jag ridit och i morgon ska vi träna för Carina! Jag hoppas det går bra för jag har verkligen längtat till att träna regelbundet igen! Det har varit lite si och sådär med träningen den sista tiden då Bosse har varit utomlands och sen min och Wilmas tripp till Holland.
Jag tog förresten några bilder på Bettan i går kväll och jag fattar inte hur denna hunden med sina ståöron kan ändra dem i så många olika lägen som hon kan;) Som oftast har hon dem, som sig bör, rättuppstående men ibland har hon dem helt tillbakastrykta för att sen vinkla dem helt åtsidan.......
Och alltid bärandes med något i munnen;) Tillika med den blicken som säger; Åh, jag är sååå liten, se på mig, kela med mig;) Tokiga, goa Bettan!

Carina

Ovido - Quiz & Flashcards