Alla inlägg under maj 2013

Av Carina Andersson - 21 maj 2013 00:11

Puh, i morse var det slitsamt att få upp ögonen;( Det blev ju en sen kväll igår för jag ville så gärna lägga ut de nya bilderna på valparna! De små liven är inte helt lätta att fotografera och tillika ska ju bilderna sorteras och redigeras men bara resultatet blir bra, så är det helt i sin ordning;)
Idag har vi fått gjort en massa här hemma, det är ju en del som har fått stryka på bakfoten;) Kanske beroende på en liten trio som kräver en del;) Idag har de fått lyssna på min spel lista från Spotify under tiden som jag städat! Jag vet inte om det var spel listan som sådan eller om det var min sångröst för den blå hanen stämde upp i något sorts ylande;))
Jag har för övrigt tagit det första steget till ett sundare, lite lättare liv, åtminstone kilomässigt då jag köpte ett par löparskor idag! Säkert kommer det, stundtals att vara skitjobbigt men nu måste jag verkligen ta i tu med det här!! Jag tänkte ta med mig Bettan som moraliskt stöd;))
På kvällen åkte jag ut till Amy och joggade/gymnastiserade henne på utebanan. Hon har vilat två dagar men kändes så otroligt fin;) Det är kanske det man ska göra.........vila sig i form;))
Bitte och Christel anslöt på sina hästar och jag passade på att fota!

Carina

Av Carina Andersson - 20 maj 2013 00:26

Det börjar bli ett fortlöpande mönster, det här med sena, mitt i natten bloggande;) Sista veckan på min semester är påbörjad och vad ska jag säga.........Det har gått alldeles för fort (som alltid) och oförglömlig!!

Idag har jag, Anna, Emma samt hästen Britta varit i Viarp på dressyrtävling! Roligt att du uppskattar att jag följer med och tack än en gång för en trevlig dag samt fika! Nästa gång siktar vi väl på att ha två hästar med oss:)))

Sverige är på nytt Världsmästare i ishockey!!!!! Vem hade trott det??? Men Gudarna ska veta att jag och naturligtvis så många andra hoppades på det!!!!! 

Och bilderna jag lovade.......Japp, nu ska ni äntligen få ta del av dem goa nallebjörnarna!!!

Jag ska koppla ner datorn, samla ihop lite valpar och gå och lägga mig;)

Natti

Carina



Hm, vad ska vi hitta på



Motstå dessa ögon om ni kan  

 


Här är det en som tränar utställningspose


 


Mycket att titta på


 


 Världen är så stor


 


Gröna hanen


 


Grön hane igen


 


Linslus;)


 


Busar


 


Fin


 


Jag kan också stå fint


 

Alice



 


Alice igen


 


Det är bra med mamma


 


Av Carina Andersson - 18 maj 2013 20:11

I dag har jag gjort debut på Paintball banan!!!! Det var superhäftigt och snacka om adrenalin kick!!! Vi var ett trettiotal och uppdelade i två lag och sen spelade vi på olika banor. Jag hade fått låna sönernas urväxta byxor, bröstplatta, mask etc. På den första banan tömde jag magasinet på bollar, allt inom loppet av fem minuter!! Jag sköt på ALLT som rörde sig;))) Ja, eller rättare sagt.....jag sköt och gjorde av med boll men träffade nog inte så mycket;) Viljan var större än förmågan att sikta! Förresten så lyckades jag träffa en spelare..........( viskar) en i mitt eget lag;0
Ett tag kunde jag knappt inte andas då hjärtat slog så hårt av adrenalin pådrag!
Allt eftersom så lugnade jag ner mig och försökte tänka mer strategiskt och man fick mer "öga" för spelet. I slutet försökte jag mig på en genomrusning men som resulterade i ganska många träffar!! Alltså på mig!
Det var, hur som helst en otrolig häftig upplevelse och jag vill helt klart spela fler gånger! Visst, en del bollar kändes duktigt när man blev träffad men inte fullt så mycket som man trodde att det skulle göra!
Anläggningen, i Ålstorp, är jättefin samt välskött och mycket trevlig personal!

I dag har valparna varit UTE för första gången;)) Det var mycket spännande! Till en början, någon sekund bara, så stod/satt dem och tittade förundrat men sen blev det fart på de små benen;) Wilma var rättså brydd, då de gick för långt iväg och skulle hämta tillbaka dem. Jag både filmade samt tog foto och kommer att lägga upp detta så snart jag kan!! Det är inte helt lätt att ta bilder på små, energiska valpar;))
Efter den lilla första stunden ute blev dem också borstade för första gången, vilket gick helt bekymmersfritt. De är härligt sociala, den lilla trion;)) Nu är de totalt slut och sussar gott;))

Kvällen går i hockey tema och det var skönt att Sverige, trots två dåliga (de sista) perioder är i VM final!! Nu tittar vi på matchen mellan Schweiz - USA vilket är en betydligt mer fartfylld match!!

Carina

Av Carina Andersson - 17 maj 2013 21:28

Otroligt vad tiden rusar iväg!! Fyra veckor sedan de små liven föddes! Dessvärre inga foton idag då alla våra planer gick om intet då vattenpumpen gick hädan;(( Jag ska åtgärda detta under helgen! Ja, alltså bilderna inte pumpen;) 

För det mesta ( 99%) är det toppen att bo i eget hus men då sådana här saker händer, ja, då hade det varit bättre med typ, bostadsrätt.......I morgon får Bosse försöka få tag på någon slags jour inom området vattenpumpar och det lär väl inte bli någon billig historia......

Om inget annat blir man verkligen påmind om hur bortskämd man är och att man bara tar för givet att saker och ting ska fungera. För oss är rinnande samt rent vatten en fullt naturlig del av vår vardag men alla inte är lika lyckligt lottade.....För oss ligger fokus på krångligheter att sätta på kaffe, laga middag, duscha, spola på toa etc medan det för andra handlar om överlevnad


Carina

Av Carina Andersson - 16 maj 2013 23:51

I dag var det, sedan tidigare bestämt att jag, Mathias och Sofie skulle åka till Engelssons i Falkenberg. För er som inte känner till affären säljer dem allt från sportartiklar, jakt samt kläder till hundsport. Mathias och Sofie skulle titta på vandrarskor och nån byxor. För min del hittade jag en spårlina till hundarna;) Jag fick också köpt jacka, byxor till att börja springa i. Det är en affär som jag kan rekommendera med trevlig, tillmötesgående personal. Företaget är främst inriktat som "nätaffär" då utbudet inte var så enormt men i gengäld så det, dem hade var väldigt prisvärt med bra kvalité!
Mathias och Sofie introducerade mig i Geocaching! Visst, jag har hört talas om det och tyckt att det verkade vara spännande men inte kommit för att testa men idag var jag med och hittade 4 skatter!!
Mycket trevligt att kunna göra sådana saker tillsammans!!
Vår resa gick vidare till mitt absoluta mecka............ULLARED, ULLARED;)))))
Mathias kunde kallt konstatera att det var mer än 20 år sedan han var där sist! Han hade aldrig frivilligt följt med till Ullared ( o definitivt inte med mig) om det inte hade varit för hans egen vinnings skull med besöket i Falkenberg. Med andra ord, ett strategiskt drag utav mig;))
Jag fick handlat en hel del bra saker och jag kunde i lugn och ro sondera terrängen!
Vi åt lunch i restaurangen och därefter kunde vi "beta" av det sista. Faktiskt blev det ingen chock i kassan;)
Efter att ha varit ute på vift i nästan 12 timmar kom vi hem och då grillade vi. Resten av kvällen var reserverad till hockeymatchen mellan Sverige - Canada och vilken nervpirrande match det blev!!!!

Valparna har fått nya leksaker idag och jag har intensivt myst med dem, sen vi kom hem! Nu äter de smakportioner bestående av lite väl uppblött torrfoder tillsammans med välling. Valpmatskålen som inhandlades är fortfarande för stor så de har fått vällingröran på små tallrikar och i kväll stod/satt/låg dem och åt helt själv:) Nu sover dem gott och strax ska jag bära in dem i sovrummet för nattsömnen.......det gäller att bära försiktigt och ha allt runt omkring förberett då jag annars är rädd för att dem tror att det är dags för bus igen;))

Carina

Av Carina Andersson - 15 maj 2013 23:07

Onsdag är lika med träning med Amy för Carina och så himla roligt det är!!! Jag hade kunnat träna med oavkortad intensitet om Carina alltid satt där på läktaren och coachade!! Det som man själv kan sitta och slita med så man blir blå i huvudet av, så får man "bara" lite instruktioner av Carina och vips, så går allt med en sådan lätthet;)) Det är en tränare som kan ta fram det lilla extra hos varje ekipage!! Du är guld värd, Carina!!!

Annars har jag inte gjort några högvarv idag........Jag tröstar mig med att jag har semester och jag är ju trots allt, extra mamma för valparna;)) Wilma matar och jag myser;) Skämt åsido, Wilma är så otroligt duktig mamma!
Wilma och Bettan har lekt i trädgården tillsammans idag och så roligt dem tyckte att det var!!
Valparna leker och busar allt mer och de finner det lika roligt att leka med sina leksaker som att strimla tidningspapper!

Carina

Av Carina Andersson - 14 maj 2013 22:56

Nu börjar Wilma agera lite polis då valparna busar på för mycket;) Vad hon gör är att hon sticker ner nosen mellan "bråkstakarna" och skjuter undan den som är anstiftaren till buset! Nu börjar det göra riktigt ont när de ska "smaka" på händer och fötter;) Små pirayor, är vad dem är;) Men så härliga!!
De är i den stora hagen på dagen för att sen lyftas in i sovrummet på natten. De kommer definitivt vara vana vid dammsugaren till leverans, eller rättare sagt, de ÄR redan vana;))

Bosse och jag är väldigt osociala mot varandra på kvällarna nu, då Bosse också börjat spela Candy Crash;)) Det måste vara en syn för gudarna då vi sitter med varsin padda och spelar;))
I kväll var jag ute på en superskön kvällsritt med Amy och jag passade på att träna lite galopp arbete på en gräsplätt. Det var så häftigt att bara sitta där och träna galopp slingor med övergångar och förvänd galopp!
Skyndade mig hem för att se matchen mellan Sverige och Danmark, vilket jag inte behövt göra, då det var bland det sämsta jag sett;(
Större delen av tredje perioden ockuperade jag mig i valplådan med puppysarna i stället och myste med dem;))

Carina

Av Carina Andersson - 13 maj 2013 22:53

I kväll har jag varit och tittat på när Marcus spelade/tränade paintball. En mycket fin paintball anläggning, bara en liten bit från oss. Det ser jätteroligt ut och säkert en adrenalinkick som heter duga!! Jag fick låna en mask och sen skulle jag träffa Marcus, som utan markör skulle ta sig från sin utgångsposition fram till min och hann han fram utan att bli träffad så vann han. Men nu gjorde han inte det, då jag fick in en träff precis innan han kom in i "safezone" Väldigt märklig känsla att "skjuta" mot sin egen son...........
Det var i alla fall roligt, att dels se honom träna samt att ens barn vill ha med en;)) Jag blev också inbjuden att vara med på ett riktigt game nu på lördag!! Jag skulle vilja men vågar man?? Jag förstår ju, utan att vara helt "clever" på matte, att vissa träffar helt klart gör ont och jag får ju blåmärke bara man tittar på mig!! Nåja, några dagar på sig att fundera;)

Valparna har fått sin "ranson" med nötfärs idag och det gillas skarpt! I kväll introducerade vi välling för dem. Lite märkligare och betydligt KLADDIGARE då, ingen nämnd, "råkade" trampa upp i vällingfatet;)) Wilma är för rolig för allt som valparna ska ha i matväg ska hon ju också ha!
Bosse har köpt en, modell större, rund matskål till valparna som de ska ha sen. Han var också så snäll och köpte varsin liten leksak till dem, i form av en råtta;) Tiken fick naturligtvis en rosa medan hanarna fick en beige respektive en brun. Söta leksaker till söta valpar;))

Carina

Ovido - Quiz & Flashcards