Alla inlägg under maj 2013

Av Carina Andersson - 13 maj 2013 09:48

Åh, vad trevligt att åter ha kontakt med cyberrymden!! Så nu kan ni njuta av lite nya bilder på valparna:)

Ha en bra dag!

Carina


                       

Av Carina Andersson - 12 maj 2013 23:33

I dag skulle jag ju lägga ut de senaste bilderna på valparna men då de var överlagda till datorn och redigerade så skulle jag skicka upp dem mot servern och upptäcker att jag inte har något nät på datorn;( Till på köpet har jag haft världens huvudvärk, troligen migrän då det inte hjälpte med värktabletter så det var extra irriterande att jag inte fick rätt på det, när jag hade lovat!
Om det är till någon tröst så var bilderna fina och jag ska försöka igen, direkt på morgonen i morgon! Hädanefter kommer jag publicera bilderna både i valparnas galleri på hemsidan samt på Bloggen.
I dag har Bosse byggt upp en ny valphage, modell större, i vårt vardagsrum. Planen är att de ska vara där på dagtid för att på så sätt, se dem andra hundarna samt bli vana vid diverse vardags
sysslor och ljud. På natten sover de med oss. Jag vaknade strax innan sex i morse av lite gnällande och då var det blå hane och tiken som rymt;) Sedan rymlingarna var infångande (vilket var tämligen snabbt gjort) så kunde jag sova en timme till. Jag skulle ju följa med Anna och hennes häst Britta på dressyrtävlingar i Eslöv. Vi hade en riktigt bra dag med soligt väder och mycket häst!!
Amy vilade idag och hade det skönt i sin hage;)

Carina

Av Carina Andersson - 11 maj 2013 23:42

Jisses, vad valparna är "goa" nu!!! Jag kan sitta hos dem i evigheter och de är hela familjens mittpunkt! Ibland sitter dem bara och tittar på en med sina underbara ögon, i bland ska det snurras runt eller springas;) Fortfarande är det väldigt okontrollerat men de försöker! De leker/biter rätt mycket med varandra och ibland ser man hur de nästan samlar sig för en "attack";))
Nu syns garnityret med, samt KÄNNS;)) Idag fick de smakportion av nötfärs och de blev helt i sitt esse!! Helt klart ett "måste" då vi ska fotografera dem, stående i profil!
I morgon ska jag lägga ut nya bilder!

I går körde jag Amy till veterinären för vaccinering och därefter tog jag hem transporten för rengörning. Det blev högtrycksspolning samt tvättning, både in och utvändigt och resultatet blev be skinande ren transport. Skönt!!
Idag har jag badat och fönat Betty och det var inte dem små mängderna med päls som åkte av! Den stora fördelen är, dels att hon är ren och fin samt att vi slipper en massa onödigt hår inne!
I morgon ska jag följa med Anna och hennes häst på tävling!

Carina

Av Carina Andersson - 9 maj 2013 22:44

Valparna har, alla tre passerat tre kilos sträcket! I morgon blir de tre veckor!! Jag skulle inte vilja vara Wilma nu för de liknar små vampyrer med alla sina små tänder;) De har blivit avmaskade idag och till helgen är det dags för smakportioner av nötfärs. Avmaskningen gick smidigt tillväga med hjälp av en pasta som relativt lätt kunde appliceras i kinden. Det grimaserades en del samt smaskande med de små tungorna;)

Idag har jag, mamma och Betty varit runt på flertalet kyrkogårdar och tänt ljus för våra anhöriga som vi mist. Det finns ju, helt klart roligare saker att hitta på tillsammans då det väcker så mycket känslor inom en men samtidigt har vi haft en bra dag och lyft fram många fina minnen.
På kvällen åkte jag till stallet och red en härlig runda på Amy. I morgon ska jag köra ner henne till veterinären för vaccinering. Har också förvissat mig om att mina tävlingskläder fortfarande passade, vilket är angenämt;)

På Kristi Flygare för tre år sen var Bosse och jag i Stockholm hos Malin och hämtade hem en viss Wilma;)) Snacka om att tiden går FORT!! Det är också tre år sedan som vi drabbades av att blixten slog ner i vår trädgård, 25 meter från där jag satt och som ledde till att det började brinna från telejacket i vårt sovrum..........Och idag har det ju åskan "hängt" i luften;((

Carina

Av Carina Andersson - 8 maj 2013 23:18

I dag har bebisarna fått en smakportion av torrfoder! Väldigt uppmjukat i vatten för att små valpar ska kunna äta det. En viss skepsis till en början men sen väl smaken retat gommen, då blev det väldigt poppis;)) Man märker en klar skillnad nu i diandet, det är inte bara det som gäller hela tiden utan de äter sig mätta och står sig längre. De har även börjat vifta på svansen när man kommer och nu är det mer bus, syskonen i mellan;))

Det har varit fruktansvärt kvavt idag;( Jag kommer nog, ledigt, att kandidera till årets blekfis 2013 på grund av min brist på sol, relaterat till en viss husarrest;)

I kväll har jag tränat Amy för Carina och det gick jättebra! Så himla roligt!
Har också passat på att rengöra samt olja in sadel och ridstövlar idag. Skönt när det är gjort!

Carina

Av Carina Andersson - 7 maj 2013 23:27

Al'a, den lilla Vita Herdehunden, Bolt stod den gröne hanen för idag.......Jag hängde som vanligt vid valplådan och gosade med den blå hanen då grön (som nyss blivit klappad) sitter o blänger på mig och plötsligt, helt utan förvarning, ger ifrån sig ett megastort skall så att han själv trillar omkull;)))
Annars är dem som småbebisar i största allmänhet......lite övertrötthet i kombination med magknip ger "gnälliga" bebisar och då brukar jag ta en valpis och lägga över armen och gå och vagga;) Gör om det, om ca 30 kg;))
Nämnde jag att tänderna börjar anas? Det är framför allt hörntänderna som börjar kännas.

I kväll har jag ridit Amy på stallets fina utebana. Klockan närmade sig 20:30 men den otroligt sköna kvällen bjöd på strålande sol som gjorde att man bara kunde rida i kortärmat, så ljuvligt!

Carina

Av Carina Andersson - 6 maj 2013 23:44

Jag "vågar" nog inte avstå från att Blogga i kväll med tanke på att jag inte (för ovanlighetens skull) gjorde något inlägg igår;)
Dagarna passerar i ganska så lugnt mak. Valparna kräver, ännu så länge, inte fullt så mycket men det kommer.......För det mesta är de uppe och går på alla fyra och ibland lägger de till och med in en liten "rush"! Det ser väldigt roligt ut;))
Nu är de mer "vakna" och med, när de är vakna, så att säga och nätterna har blivit lugnare (tack och lov) då de inte är så matkrävande dygnet om;) De börjar, allt med upptäcka varandra och det småbits lite i svansar och nackar;) Inga tänder ännu men vi, troligen Wilma med, kan ana att de finns där! En vägning i kväll visade på en viktökning på mellan 300-440 gr över tre dagar vilket är väldigt bra! De nya vikterna för jag in på datorn i morgon.
Nya bilder ska också tas och publiceras. På fredag, när valparna är tre veckor är det dags för första avmaskningen. Vi ska vidare inhandla en matskål till valparna för snart är det dags att börja med smakportioner av färs samt blötlagt torrfoder. Det kan bli kul att se allt slabbande med maten och jag misstänker skarpt att pälsarna inte blir så vackra efteråt;))

I kväll har jag varit uppe i stallet och ridit ut en härlig runda med Amy. Vilket väder vi haft idag!! På vägen till stallet fick jag se magnolia träd i fulla knoppar! De japanska körsbärsträden med sina underbart rosa blommor samt gingstens, skarpt gula. Varför skulle man inte kunna "frysa" tiden som den är nu?? Att kunna rida ut, sena, ljumma kvällar och höra på fågelsång, det är kvalitetstid!!!

Väl hemma igen fick Wilma och Bettan en promenad tillsammans vilket de uppskattade!
Därefter blev det hockey mellan Sverige och Vitryssland som Sverige, med lite tur, vann.

Jag har slutligen konstaterat att det är farligt att ha semester..........
Det innebär nämligen en "ledigare" klädsel och kalorierna kan förökas i rasande fart för att inte upptäckas förrän det är allt för sent.......med andra ord, då jeansen inte går på;((
Jag börjar få lite panik......jag har ju anmält Amy till sin första tävling, på länge och jag vill ju gärna komma i mina tävlingskläder!!!

Carina

Av Carina Andersson - 4 maj 2013 22:07

I ett par dagar har jag kämpat med att tömma min MAC på bilder, program med mera som jag inte har någon användning av just nu. Allt, ja eller det mesta av det, är lagt på en flyttbar hårddisk men jag tror att jag har "lyckats" med den bedriften att ta bort delar av det program som jag använder till bildspelen på hemsidan;(( De nya bilderna på valparna läggs därför idag på Bloggen och sen får jag "roa" mig med att rätta till det där onödiga problemet......

Man blir bara så TRÖTT!! Enda fördelen är att MAC:en blev betydligt snabbare;) 


I dag har jag mått sådär.....jag vet inte om det är på grund av allt pollen i luften men jag har varit helt stopp i mina bihålor vilket alltid resulterar i gräslig huvudvärk. Det är ingen huvudvärk som försvinner med hjälp av tabletter och den är så ihållande att man knappt kan koncentrera sig;((

Amy fick en extra vilodag men det blev en "ranson" häst ändå idag då jag var och tittade på dressyrtävlingar på Dagstorp. Carina fick åter igen en placering med sin fine valack, Amadeus! Grattis!!

Många fina hästar och ritter idag!

Jag har också lämnat in min nya klubbjacka för brodyr. Nu är det snart dax att tävla med Amy med!! 

My har åkt till Danmark, Roskilde och visar Dexter och Elza vilket resulterat i Excellent, CK och andra bästa hane för Dexter!! ( Extra roligt då Dexter är My och Rickards egna uppfödning) Nästa bedrift stod Elza för, också deras uppfödning som blev BIR valp!!!! STORT GRATTIS My och Rickard!!!!! Jag vill också gratulera en gemensam kompis till oss, Helena, som ställde sin colliehane i Danmark och slutade som BIM!!!! 


På valpfronten: En av killarna "rymde" idag:)) Nu märks det att de börjar bli äldre samt större;) Nu får Bosse bygga på nästa "valpförvaring";;)) Det är snart dax, ändå, för dem att flytta ut, närmre resten av flocken samt hushållet för att på så sätt vänja sig vid alla vardagssysslor/ljud med mera. 

Jag har introducerat/visat de övriga hundarna en av valparna idag och Wilma stod bredvid och övervakade det hela. Allt gick lugnt tillväga. 

Bosse och jag har även varit ute och koppelrastat Wilma och Bettan tillsammans, en kortare tur och det gick väldigt smidigt, skönt.


Mathias och Sofie har gjort en obetalbar insats (flera timmars arbete) i vår trädgård i eftermiddag/kväll! Jättesnällt av dem och TACK!! 

Vi "lyxade" till det med grillspett, klyftpotatis och gott vin på kvällen! Smaskigt;)


Carina




Matdags

 


Mysstund med mamma


 


Så fin


 


Valpmys


 


Sover sött

 


Underbara











 










 



Stillstudie i sovstilar



   


Här är det Blå hane som slappar


 


Den Gröne killen


Tiken vill inte vara sämre;)

     

      


Varför ska jag behöva vara instängd här


     


Vi växer och blir större


 


Gröne hanen tittar förundrat










   

Presentation


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!!!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Väderprognos

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards