Direktlänk till inlägg 8 februari 2013

NU HAR VI SAGT FARVÄL

Av Carina Andersson - 8 februari 2013 20:11

Som sagt så har vi nu sagt farväl en sista gång till morbror Hasse;( Begravningen ägde rum i Maria Magdalena kyrka i Lund, en liten nyare kyrka men så oerhört fin samt personlig. Akten blev som jag planerat för; ljus och där allt det positiva lyftes fram. Sångerna, solo, var bland annat Bridge of Trouble Water samt Ta mig till havet......Solen tittade fram bitvis och lyste in, lite högtidligt genom takfönstren och alla dessa fina blommor! Utgångsmusik, framfört på orgel var Somewere over the rainbow. Jag avslutar mitt inlägg med en bön, Hasses bön, som han bett många gånger, närmare i tjugosex år.
"Gud ge mig Sinnesro
att Acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan.
och Förstånd att inse skillnaden.

Carina

 
 
Ingen bild

Jenny

9 februari 2013 17:55

Hej Carina!

Vad bra att begravningen blev ljus och fin.....

Jag har varit dålig och sängliggande en vecka och har inte ens orkat följa din blogg. Conny har varit bortrest nu men är tillbaka igen. Mina grannar har hjälpt mig med hundarna och tittat till mig. Alla är så snälla och hjälpsamma här!!!
...och vovvarna har varit så lugna och sovit det mesta!

Spännande med resan till Holland! Lycka till!

När får Wilma o Betty sina championtitlar?

Hörs!
Jenny

Carina Andersson

9 februari 2013 19:34

Hej Jenny!

Ja, jag har saknat dig:) Usch, typiskt att man blir dålig när mannen är bortrest;( Jag hoppas verkligen att du känner dig bättre nu!! Vad skönt att du kunnat fått hjälp men det är jobbigt att vara beroende av nån även om man tacksamt tar emot det, när man är så däckad!! Det är bra med snälla medmänniskor!!
Det är märkligt med hundarna.......de känner av att man inte mår bra och anpassar sig därefter!
Hollandsresan ska bli en minisemester och så enormt spännande!! Har du möjligtvis Valium hemma;))
O, vem vet.......ni kanske blir så sugna på en liten valp????? Fast det vet ni inte bara om.......just nu;))
Wilma och Betty får sina Championat titlar den dagen då de genomgår och får godkänt en korning eller en bruksmerit! Korningen är uppdelat i två delar, en exteriör samt en mental del.
Hade inte Wilma löpt nu eller skulle paras, då hade jag satsat på Korningen! Bettan ska först göra sitt MH, så jag tror till nästa år ska hon koras.
Ha det nu så gott och krya på dig!!
Kram
Carina

 
Ingen bild

Jenny

10 februari 2013 20:53

Hej igen!

Tack jag mår bättre! Så pass bra att vi varit och tittat på ny bil idag. Ny för oss alltså: En volvo V50 från 2008 som vi hämtar imorgon...

Vi som trodde att de var utställningschampion när de fått sina tre cert när de var 2 år......

Valiumen slut här hemma, skickar när jag tillverkat nya :)!

Vi hörs!
Jenny

Carina Andersson

10 februari 2013 22:55

Hej Jenny!

Skönt att du mår bättre och roligt med ny bil!!;)) Spännande!! Vad för färg?
Nej, du, så lätt är det inte med de där certen.....;( Cert kan de plocka hur många som helst fram tills de fyllt två och om jag inte har helt fel för mig, så måste ett av dem tagits på en SBK arrangerad utställning. Efter uppnådda två år, så är de fullcertade den dagen de får sitt Cert därefter. En och samma domare kan ha gett två av certen medan det tredje måste ha utdelats av en annan. Sen tillkommer det jag skrev om Korning eller Bruksmeritering för en titel SUCH. Låter det invecklat, så beror det nog på att det är svårt att skriva och förklara;) Ring mig om du vill ha mer info;))
Har ni förresten anmält till Malmö Internationella?
Attans att du har slut på Valium;)) Jag kommer bara att tänka på en sketch med Stefan och Krister där en av deras "fruar" frågar; Vad är bättre en, en Valium och han svarar... TVÅ Valium;))))

Carina

 
Ingen bild

Jenny

12 februari 2013 20:42

Hej !

Tack för förklaringen om champion och jag tror vi fattat nu! Vi har nog läst champion reglerna som fan läser biblen....

Anmält till Malmö är gjort.... Hoppas du kommer med Betty?!

Finns maaasssooor av utställningar och det kommer ruinera oss..... och andra sidan lägger vi inte en massa pengar på nåt annat!

Har du träffat på några riktigt otrevliga domare får du gärna skicka ett mail till mig för att bespara oss och Tim från den erfarenheten!

Väntar på svar från Vit Herdehundklubb vad jag ska betala till dom. Inte jätte på "hugget" precis att svara!

Vår nya bil är läckert ljugrön/gul metalic.

Ha det bra!
Resan närmar sig.....
Jenny

Carina Andersson

12 februari 2013 21:49

Hej Jenny!

He, he......rolig beskrivning;) Fast det ÄR inte alltid så lätt att förstå alla regler etc!
Men nu vet ni vad ni siktar åt, så det är bara att köra på;) Som du skrev så är det ju inte helt gratis, det där med utställningar! Ibland kan man undra om det verkligen är betingat med så högt pris, åtminstone på de SBK arrangerade som ju oftast hålls utomhus och därmed inte ska punga ut med en dyr lokalhyra! Men de vet väl om att vi "tokingar" älskar att åka på utställningar och tar väl betalt, därefter;)
Vi ställer inte Bettan i Malmö, då Wilma förhoppningsvis är dräktig här hemma. Hon är ju, dessutom fullcertad, så det känns ju inte så akut men visst hade det varit roligt! Det kommer flera!
Dessvärre kan jag inte ge er något förhandstips på domare, då de gillar olika typer av hund etc. Det bästa är, trots allt, att "beta" av några på "listan" och sen, utvärdera;) Jag har tex en gång varit med om att en och samma domare gav VG helgen innan för att sen, alltså veckan efter, ge Excellent, på samma hund!!
Är det medlemskapet till VHK? Maila igen eller ring Gunilla Andersson, hon är ordförande.
Er bil låter väldigt fin!!!! Fräsch färg!!
Tack för påminnelsen om resan.......,,,,,:))))))))
Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - 31 mars 2017 20:57

I dag har jag o mannen haft en kvalitetsdag tillsammans!;) Bosse var ledig och jag tog ut en semesterdag. Så skönt att kunna sova ut!;) Efter en frukost i lugn o ro åkte jag till frissan. Har varit i STORT behov länge men nu så, äntligen! Nu är...

Av Carina Andersson - 30 mars 2017 20:40


I morse var "trenden" bruten......klockan väckte mig;(( Kanske räknas det inte då jag mer eller mindre varit vaken sen 03 med ont i halsen o oförmögen att somna om;( Kändes sådär kul att masa sig iväg till jobb.... Har mått skit kasst o lite lät...

Av Carina Andersson - 29 mars 2017 22:46

Mäkta stolt över mig själv, idag med, förekom klockan;) Mäktig känsla att komma ut i trädgården i denna tidiga morgon o välkomnas av fåglarnas morgon symfoni!! Bra dag på jobb, akuten idag med;) Imponeras av tacksamma patienter trots att de vistat...

Av Carina Andersson - 28 mars 2017 21:34


I går var jag "duktig" o la mig i tid men vad hjälper det när man vaknar o somnar om, om vartannat från 03:00.....;( Jag förekom till o med klockan i morse o steg upp innan den väckte mig! Lite jobbigare ett tag nu, innan arla morgonstund bjuder p...

Av Carina Andersson - 26 mars 2017 21:54

Ganska så skönt nu, vid skrivandes stund, att ha arbetshelgen bakom sig o en välbehövd fridag framför sig!;) Idag skulle jag egentligen ha arbetat en kvällstur men blev tillfrågad om jag inte skulle kunna ta en dagtur i stället o när jag väl sagt ja...

Presentation


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!!!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Väderprognos

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards