Alla inlägg under april 2013

Av Carina Andersson - 23 april 2013 00:54

Jag hade tänkt att jag skulle uppdatera hemsidan och lägga upp lite nya bilder på valparna men vi har en katastrofalt dålig bredbandshastighet;( Så kvällstid då alla andra, läs söner, är uppkopplade och spelar, chattar etc......ja, då kan jag, som är med och betalar till det, glömma att man har en chans;(
I morgon är jag ensam "drottning" här hemma så då är det JAG som äger nätet;))
Det är inte för utan att jag kom att tänka på det hederliga modemets tid........Vårt första vi hade och då var det, en mer eller mindre sensation låg på en hastighet av 28,8 mbs.)))))) För att inte snacka om oljudet dem höllt.......först ett skrapande/raspande ljud för att sen åtföljas av öronbedövande pip som säkert i sig, bidrog med att försäljningen av revaxör minskade radikalt då eventuella proppar löstes upp av oljudet!!

Annars har jag haft en bra första semesterdag!! Bebisarna växer och frodas;)
Men nu är det dags att sova, klockan är nästan 01:00
Carina

Av Carina Andersson - 21 april 2013 22:22

I natt har jag inte sovit någon längre stund vilket säkert beror på en blandning mellan att man vänt på dygnet, spänning och lite svårt att koppla av. Man vill ju ha stenkoll på de små;) Tillika kan vi ju inte ha kallt i sovrummet när bebisarna är där.
Hur som helst resulterade denna natt utan sömn i en huvudvärk av icke dess like:(
Senare eftermiddag åkte jag ner till skogen med Bettan och Lucky och efteråt kändes det faktiskt bättre. På vägen hem fick jag åter se vilt, denna gången var det en ganska stor räv som sprang över vägen!
I morgon är planerna att uppdatera hemsidan. Bosse mår, tack och lov, bättre nu och ska arbeta igen.
I valplådan är det antingen sova, matdags eller bli allmänt ompysslade av sin mammi och så är det men i omvänd ordning mer eller mindre, hela dygnet;)) Det knorras, gnyrs, smaskas och i bland nåt pip om man inte hittar rätt. Nu börjar de till och med knuffa undan varandra från tuttarna;))
Deras små nosar börjar bli delvis svarta nu och likaså de små trampdynorna. Om man kliar dem lite lätt uppe vid nacken "svarar" dem med ett litet bakben som viftar i luften;)
Dem drömmer väldigt och då rycker det alltifrån i mungipor, någon skrynkla i pannan som veckas eller den lilla tungan som plötsligt sticker ut. I mellan åt går drömmen lite vildare till och då "springer" dem med sina små, tjocka ben ( ja, dem är faktiskt tjocka) och helt plötsligt kan de ta ett litet skutt fram;))

När dem äter ska vi nog inte tala om någon bra svansföring:)) Precis i början, när dem fått tag i varsin spene ställer dem svansen rakt upp i luften, därefter börjar den vibrera. Det är när mjölken rinner till.

Carina

Av Carina Andersson - 20 april 2013 22:47

Ja, nu är det som att vara mamma på nytt igen;) Man är totalt UTMATTAD men så oerhört lycklig!! Ingen kontinuitet med nattsömnen och inga sovmornar etc men jag skulle, för mitt liv, inte vilja byta;) 

De små äter bra men är för säkerhets skull vägda två gånger idag. De har gått upp bra i vikt;) Där finns ju gott om plats i matbaren, ingen trängsel precis! I mellan åt låter deras gnyende redan som små skall;) Och ett par av dem har jag sett  klia sig;) 

Wilma är duktig med att hålla dem rena. Små valpar kan ju inte kissa eller bajsa, per automatik, så att säga, så tiken slickar/masserar deras magar så de, på så sätt kan sköta sina behov. 

Tidigare idag tog jag Betty och Easy ner till skogen så att de fick lite egentid med matte. 

Jag antar att ni vill se lite nya foto, så varsågoda!


Carina



En stolt mamma med sina bebisar



Så fina! 



Tiken


 


Pojkarna


 

Av Carina Andersson - 19 april 2013 23:35

Nu, så ÄNTLIGEN är dem här Wilma och Flash's valpar!!!!!! Det blev två pojkar och "liten" tjej:))
Wilma har varit så otroligt duktig!!!
Men om jag tar det från början;
Klockan 23:00 i går kväll gick slempropp samt vatten och jag kan lova er..........både Bosse och jag var fyllda med adrenalin;)) Men det var "bara" att ta på sig pokerfacet och stötta Wilma!
Klockan 01:10 föds en hane i säte med vikt på 600 gr! Jag grät! Vilken otrolig häftig upplevelse!!
Sen ska det dröja ända till 05:40 och ytterligare en kille kommer till världen med rumpan före! Vad är det med killar egentligen;)))) Han vägde 470 gr.
När klockan var 08:12 anländer den lilla tjejen på 600 gr!!!
Alla tre är så otroligt fina!!!
Det blev en rättså utdragen förlossning och Wilma, Bosse och jag var, i milda ordalag, helt slut!
Sen tittar man bara på de små och deras duktiga mamma och all trötthet är som bortblåst!

Carina


Av Carina Andersson - 18 april 2013 20:35

Just nu befinner jag mig, tillsammans med Wilma i valplådan.....Hon har dalat i temp men också börjat stiga igen, vilket är ett av många tecken på att en födsel är nära:) Hon har stundtals varit lite orolig och bäddat. Hon hässjar väldigt till och från. Hon uppskattar att jag sitter hos henne och blir mer avslappnad. Jag har masserat lite försiktigt på korsrygggen samt på hennes mage och även det har hon uppskattat. Just nu är det trygghet, lugn och ro som jag kan erbjuda.
Jag passade på att ta lite kort på henne och på tjocka magen. Tidigare idag när jag smekte henne över magen fick jag ett par rejäla kickar mot handen;)) Jag fortsatte och valpen "svarade" med en ny, serie sparkar;))
Man kan inte annat än förundras över naturen och hur alla våra djur är skapta........De vet så instinktivt vad som ska göras!
Jag kom också tänka tillbaka på tiden i Holland, mötet med Monique och Flash......Känns inte så himla längesen och nu, snart.........

Carina

Av Carina Andersson - 18 april 2013 12:19

I går fick jag en kommentar från Ida som ville ha receptet på den där banankakan som vi åt igår, så till Ida och alla andra andra som vill synda på nåt gott;

150 gr smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
3 dl havregryn
Tre mogna bananer

Smörj en pajform. Skiva bananerna på längden och lägg dessa i formen.

Smält smör och socker. Rör samman mjölet och grynen som sedan tillsättes i smörblandningen. Häll blandningen över bananerna. I ugn, 175 grader, mittersta falsen ca: 20 minuter

Serveras lätt avsvalnad med glass
Om man önskar kan man byta ut bananerna mot päron, rabarber, äpple etc, allt efter smak
Lycka till!
Carina

Av Carina Andersson - 17 april 2013 20:14

Så perfekt!! Att vakna upp efter en god natts sömn och låta tanken långsamt sjunka in att man är leeeeeeedig!!!!!! Nu behöver ni inte bli alltför avis på mig, för när ni sommarsemestrar, med allt vad det innebär så jobbar jag;( Men det är NU jag är ledig och då tänker jag NJUTA!!
Dagen började bra, åt frukost med mannen ( som fortfarande är väldigt förkyld) och därefter åkte jag till stallet;) Jag tog ut Amy på en härlig tur i det underbara vädret. Inte riden på så många dagar, pigg och alert men ändå så trygg!! Jag är överlycklig att jag faktiskt kunde rida, på grund av ryggproblemen de senaste dagarna!
Efter stallet åkte jag och handlade och sen hem och lagade till fläskpannkaka.
I kväll ska vi se en av filmerna som jag beställde och till kaffet blir det en kaka med banan och havregryn som smakar som friterade bananer. Serveras varm med glass till;)

Carina

Av Carina Andersson - 17 april 2013 00:15

NU är äntligen alla mina sex kvällar i raken avklarade!!!!! Till och med ryggen känns lite bättre ikväll;)) Kan det bero på att jag nu ska vara "ledig" i fem och halv vecka;))))
Tanterna som jag gått till har uppskattat kontinuiteten och lyckönskade mig vilket kändes väldigt bra!! Feedback samt lön ger jobbet guldkant!!
Nu hoppas jag kunna rida i morgon........spännande att se om man kommer upp, respektive ner från hästen.......
P.s Så grönt allt börjar bli och alla blommor som frodas i värmen!! Idag såg jag till och med en nyckelpiga;))
Stackars mannen är fortfarande förkyld;((
Carina

Ovido - Quiz & Flashcards